De BLT combinatie, ook wel bekend als Bacon, Lettuce (sla), Tomato (tomaat), wordt vaak gegeten als vulling in een wrap of als beleg op een broodje. Wij maken er een gezonde versie van door een salade te maken met deze ingrediënten. We voegen er avocado aan toe en als topping een beetje feta. Daarbij serveren we een dressing van yoghurt met mosterd. Gemakkelijk, eiwitrijk en smaakvol!
Het geheim van een lekkere BLT salade
Voor een heerlijke BLT-salade is het belangrijk dat de bacon krokant is. Bak de bacon goudbruin aan beide kanten en laat hem vervolgens even uitlekken op een vel keukenpapier. Voor de rest van de salade hoef je alleen maar de ingrediënten te snijden. We hebben gekozen voor cherrytomaten, maar je kunt ook grote tomaten gebruiken. De mosterddressing maakt deze salade helemaal af. Je kunt er eventueel wat Holy Hon van Steviala aan toevoegen om er een honing-mosterddressing van te maken.
Tips
De BLT wordt nu ook vaak uitgebreid tot BLTCA, waarbij kip en avocado worden toegevoegd. Als je nog wat kip over hebt of extra eiwitten aan de salade wilt toevoegen, is kip een lekkere optie. Je kunt ook een gekookt eitje toevoegen. Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere salade recepten.
PrintKoolhydraatarme BLT salade
- Bereidingstijd: 10
- Kooktijd: 5
- Totale tijd: 15
- Porties: 2 porties 1x
- Categorie: Lunch, Diner
- Keuken: Amerikaans
Ingrediënten
Salade
- 100 gr bacon of ontbijtspek
- 1 krop ijsbergsla
- 1 avocado
- 150 gr cherrytomaten
- 100 gr feta
- verse bieslook, fijn gesneden
Dressing
- 1 el yoghurt
- 1 tl mosterd
- 1 tl olijfolie
- 1/4 tl knoflookpoeder
- 1 tot 2 el water
- optioneel: 1 tl Holy Hon
- zout en peper
Bereidingswijze
- Bak de bacon of ontbijtspek krokant. Meng ondertussen de ingrediënten voor de dressing door elkaar en zet opzij.
- Maak de ijsbergsla schoon en verwijder de buitenste bladeren. Snijd vervolgens in grove stukken. Snijd de avocado in blokjes en cherrytomaten doormidden.
- Verdeel de sla, avocado en cherrytomaten over 2 borden en kruimel de feta er overheen.
- Haal de bacon uit de pan en laat even uitlekken op een vel keukenpapier.
- Verdeel de bacon over de borden en garneer met bieslook, peper, zout en dressing.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 portie (1/2 van de salade)
- Calorieën: 392
- Vetten: 32,9
- Koolhydraten: 2,9
- Vezels: 3,2
- Eiwitten: 19,3
We hebben met variatie van vlees en geitenkaas gegeten, maar het was erg lekker
Beste Angela, ik heb vandaag deze salade van jou gemaakt. Dank je wel voor dit heerlijke recept en het is zeker voor herhaling vatbaar. wij hebben er van gesmuld. gr Sonja