Ingrediënten
Schaal
- 250 gr sperziebonen
- 125 gr champignons
- 300 gr rundergehakt, mager
- 1 kleine ui
- 1 teentje knoflook
- 2 eieren
- 100 ml volle melk
- 2 tot 3 tl kerrie
- 1 tl koriander
- 1/2 tl gember
- snufje kaneel
- 400 gr bloemkoolrijst
- zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
- Verwarm de heteluchtoven voor op 190 graden. Maak de sperziebonen schoon en verwijder de uiteindes. Zet een pan met water op en kook de sperziebonen ca. 5 minuten voor. Snijd ondertussen de champignons, ui en knoflook in kleine stukjes.
- Verwarm een el olijfolie in een koekenpan en voeg de gesneden ui, knoflook en de kerrie, koriander, gember, kaneel, zout en peper toe aan de pan. Fruit dit kort en voeg na 2 minuten het gehakt toe. Bak het gehakt gaar.
- Voeg daarna de sperziebonen en champignons toe en bak dit een paar minuten mee. Klop ondertussen de eieren met de melk los. Schep de inhoud van de pan in een kleine ovenschotel en giet het eimengsel eroverheen.
- Bak de bobotie ca. 25 tot 30 minuten in de voorverwarmde oven. Wok net voordat de bobotie klaar is de bloemkoolrijst in een wokpan gaar en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de rijst en de schotel over twee borden en genieten maar!
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 portie (1/2 van het totaal)
- Calorieën: 525
- Vetten: 29,9
- Koolhydraten: 13,7
- Eiwitten: 45,5