Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Borrelplank met hapjes.

Koolhydraatarme borrelplank

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star Geen reviews
  • Chef: Anne Verhoeve
  • Bereidingstijd: 40
  • Kooktijd: 20
  • Totale tijd: 60
  • Porties: 6 porties 1x
  • Categorie: Snacks

Ingrediënten

Schaal

Wraprolletjes

Bacon-ei muffins

  • 4 plakken bacon of ontbijtspek
  • 4 eieren
  • handje verse bieslook
  • zout en peper naar smaak

Bruschetta

  • 1x keto brood van Lowcarbchef, bereid
  • 4 el olijfolie
  • snufje Garlic Heaven (Green Gypsy)
  • zout en peper naar smaak
  • 4 trostomaten
  • 2 el olijfolie
  • 6 blaadjes verse basilicum

Overig

  • 1x eiersalade (recept)
  • 1 zakje FeelingOK crostini’s
  • 1 bakje kip / ham rolletjes met roomkaas (kant-en-klaar)
  • 1/4 fuet of gedroogde salami, in plakjes gesneden
  • 1 schaaltje gezouten noten (pecan / macadamia / amandelen)
  • gevulde eieren (optioneel)

Bereidingswijze

  1. Wraprolletjes. Maak de wrap rolletjes volgens ons recept. Je kunt naar voorkeur meer rolletjes maken met gerookte zam of carpaccio. Wikkel de wraps in folie en zet het in de koelkast voor het serveren.
  2. Bacon-ei muffins. Verwarm de heteluchtoven voor op 200 graden. Verdeel de bacon in 4 (siliconen) muffinvormpjes. Bak ze voor 10 minuten. Daarna breek je boven ieder bakje 1 ei. Maak af met wat peper en zout. Bak voor nog eens 10 minuten voor een zacht eitje of 15 minuten voor een hard gekookte ei. Daarna afmaken met bieslook.
  3. Bruschetta. Bereid het keto brood van Lowcarbchef volgens de bereiding op de zak. Verwarm de oven voor op 200 graden. Maak de tomatensalsa door de tomaten in 4 stukken te snijden, haal het natste gedeelte uit de tomaten. Snijd de rest in kleine blokjes en schep in een bakje. Doe hier de olijfolie, zout en peper bij en roer even goed door.
  4. Snijd het brood in dunne plakken. Doe de olijfolie, garlic heaven, zout en peper in een mengkom en roer even door. Besmeer met een kwastje de broodjes aan 1 zijde. Leg de broodjes op een stuk bakpapier op de bakplaat. Bak nu het brood voor 10 à 12 minuten krokant. Verdeel nu de tomatensalsa op de broodjes. Nu kun je de bruschetta serveren op een plank.
  5. Eiersalade. Maak de eiersalade volgens het recept op onze site en besmeer de crostini toastjes met de salade of serveer deze los op de plank.
  6. Borrelplank. Verdeel nu alle hapjes die je hebt gemaakt over een grote plank en voeg ook de kant-en-klare hapjes toe, zoals kip / ham rolletjes, fuet / salami, noten en eventueel gevulde eieren. Serveer de plank met een borrel en genieten maar!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1/6 van de plank
  • Calorieën: 530
  • Vetten: 42,9
  • Koolhydraten: 5,1
  • Eiwitten: 26,8