Ingrediënten
Schaal
- 1 el kokosolie of roomboter
- 3 el hennepzaad
- 1 el pompoenpitten
- 1 el lijnzaad
- 1 el kokosmeel
- 1 el amandelmeel
- 1 el erythritol
- 10 pecannoten
- 1 el vanille eiwitpoeder (optioneel)
- 1/2 tl kaneel
- snufje zout
- 100 gr bosbessen
- 1 tl MCT-olie of kokosolie (optioneel)
Bereidingswijze
- Verwarm de heteluchtoven voor op 190 graden.
- Smelt de kokosolie of roomboter in een pannetje en voeg toe aan een kom. Voeg alle ingrediënten behalve de bosbessen en de tl MCT-olie of kokosolie toe aan de kom. Breek de noten voordat je ze aan het mengsel toevoegt. Meng met een spatel goed door elkaar.
- Pak een klein ovenschaaltje en doe de bosbessen erin. Schep de crumble op de bosbessen en druk aan. Schenk er eventueel nog een theelepel, MCT-olie of kokosolie overheen.
- Bak de bosbessen crumble 25 minuten in de voorverwarmde oven. Serveer de crumble eventueel met wat vers opgeklopte slagroom of (kokos)yoghurt.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 portie (gehele crumble)
- Calorieën: 628
- Vetten: 51,2
- Koolhydraten: 15,6
- Vezels: 13,1
- Eiwitten: 20