Koolhydraatarme bosbessenkoekjes.

Koolhydraatarme bosbessenkoekjes

Wat is er nu lekkerder dan een koekje bij de koffie of als tussendoortje? Deze koolhydraatarme & glutenvrije koekjes zijn gemaakt van notenpasta en amandelmeel, gevuld met een heerlijke, zoete laag van zelfgemaakte bosbessenjam.

Hoe maak je deze heerlijke bosbessenkoekjes?

Begin voor deze koekjes met het maken van de jam. De jam moet namelijk nog even afkoelen, voordat je de koekjes hiermee kunt vullen. Zet de bessen op een laag vuurtje en laat indikken tot er geen stukjes meer zijn. Voeg dan het chiazaad en de maple siroop toe. Je kunt de bessen ook vervangen door bijvoorbeeld frambozen of bramen.

Meng voor deze koekjes eerst de natte ingrediënten met elkaar , oordat je het meel toevoegt. Zo krijg je geen klontjes en de beste structuur. De koekjes maken we met hazelnootpasta, maar dit kun je ook vervangen door een andere notenpasta, zoals amandelpasta.

Voor de koekjes gebruiken we onze eigen koolhydraatarme maple siroop. Deze stroop koop je in onze shop Lowcarbcenter.

Tips

Wil je dit recept nog wat makkelijker maken? Vervang dan de bosbessen-chia jam door de Good Good Blueberry Jam uit onze webshop. Meng dit dan wel met wat chiazaad. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere koolhydraatarme snackrecepten.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Koolhydraatarme bosbessenkoekjes.

Koolhydraatarme bosbessenkoekjes

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star Geen reviews
  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 30
  • Totale tijd: 40
  • Porties: 6 koekjes 1x
  • Categorie: Dessert, Snacks

Ingrediënten

Schaal

Bosbessen-chiajam

Koekjes


Bereidingswijze

  1. Doe de bessen in een steelpannetje en zet op middelhoog vuur. Schep tussentijds om en laat indikken tot een jam. Voeg dan de maple siroop en het chiazaad toe. Zet het vuur en laat afkoelen.
  2. Verwarm de heteluchtoven voor op 175 graden.
  3. Smelt ondertussen de kokosolie en meng met de maple siroop, vanille-extract en notenpasta. Voeg het meel, arrowroot, bakpoeder en een snufje zout toe en schep goed door.
  4. Vorm van het deeg 6 koekjes met een kuiltje in het midden en een opstaand randje. Leg de koekjes op een bakplaat bekleed met bakpapier.
  5. Schep de bosbessenjam in de koekjes. Zet in de oven voor 20 minuten en laat afkoelen op een rek.
  6. Laat de koekjes minimaal 15 minuten helemaal afkoelen.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 koek
  • Calorieën: 156
  • Vetten: 12,3
  • Koolhydraten: 5,4
  • Vezels: 8,7
  • Eiwitten: 5,1
Koolhydraatarme bosbessenkoekjes.

1 reactie

  1. Een heerlijk koekje. ik heb er met een beetje slagroom en wat bramen er bovenop, een gebakje van gemaakt.

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

*