Ingrediënten
Schaal
- 180 gr amandelmeel
- 30 gr kokosmeel
- 80 gr erythritol
- 200 gr roomboter, ongezouten
- 5 eieren (M)
- 125 ml slagroom
- 1 tl vanille aroma
- scheutje citroensap
- snufje zout
- optioneel: garneer amandelen
Bereidingswijze
- Verwarm de heteluchtoven voor op 170 graden. Meng vervolgens in een grote kom het amandelmeel, kokosmeel, zout en de erythritol. Voeg de boter toe aan een steelpannetje en verwarm dit boven een laag vuur. Haal de boter als het gesmolten is van het vuur en laat minimaal 5 minuten afkoelen.
- Voeg al roerend 4 eieren, vanille aroma, citroensap en slagroom toe aan de kom met het meel. Voeg ten slotte de gesmolten boter toe en klop de inhoud van de kom met een garde tot een glad beslag.
- Vet een kleine taartvorm of boterkoekvorm in met een beetje roomboter en verdeel het beslag gelijkmatig over de vorm. Garneer de taart met gehalveerde amandelen. Klop dan in een klein kommetje een ei los en bestrijk dit over het beslag en de amandelen.
- Plaats de boterkoekvorm op een rooster in het midden van de voorverwarmde oven en bak de koeken in ca. 35 minuten gaar. Snijd de boterkoek na het bakken in 16 stukjes. Eet smakelijk!
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 stukje (1/16)
- Calorieën: 250
- Vetten: 20,0
- Koolhydraten: 1,6
- Vezels: 1,9
- Eiwitten: 4,1