Ingrediënten
Schaal
- 100 gr kokosrasp
- 100 ml volle kokosmelk (blikje of pakje)
- 30 gr kokosolie, op kamertemperatuur
- 25 gr erythritol
- 100 gr pure chocolade, 85% cacao
Bereidingswijze
- Meng in een grote kom de kokosmelk, kokosrasp, kokosolie en erythritol. Kneed met je handen het deeg goed door elkaar en vorm van het deeg 10 reepjes. Plaats de reepjes op een kleine bakplaat bekleed met bakpapier en doe de reepjes minimaal 2 uur in de vriezer.
- Vul vervolgens een steelpannetje met een klein beetje water en plaats een hittebestendige kom boven op de steelpan. Voeg de pure chocolade toe aan de kom en laat dit boven een laag vuur zachtjes smelten.
- Haal de kokosrepen uit de vriezer en leg ze in de gesmolten chocolade. Gebruik een vork om de repen om te draaien en zo volledig te bedekken met chocolade. Haal de repen dan voorzichtig uit de chocolade en leg ze weer terug op het vel bakpapier. Garneer eventueel met een beetje kokosrasp. Laat de kokosrepen minimaal 30 minuten uitharden. Bewaar de zelfgemaakte bounty’s in de koelkast of vriezer. Eet smakelijk!
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 mini bounty (36 gr)
- Calorieën: 167
- Vetten: 16,1
- Koolhydraten: 2,6
- Eiwitten: 1,9