Ingrediënten
Schaal
- 400 gr broccoliroosjes
- 250 ml kookroom
- 140 gr geraspte kaas voor ovengratin
- 80 ml water
- 6 grote eieren (L)
- 30 gr ongezouten roomboter
- 2 sjalotten, fijngesneden
- snufje cayennepeper
- snufje nootmuskaat
- zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 160 graden. Vet vervolgens een quichevorm of ovenschaal (23 cm) in met boter en zet deze opzij.
- Smelt de ongezouten roomboter in een grote koekenpan en voeg de fijngesneden sjalotten toe. Bak de sjalotten circa. 4-5 minuten. Snijd de broccoliroosjes in kleinere stukken en voeg dit samen met 80 ml water toe aan de pan. Breng op smaak met zout en peper. Kook de broccoliroosjes ongeveer 4 minuten, totdat het water is verdampt.
- Meng ondertussen in een grote kom de eieren, kookroom, nootmuskaat, cayennepeper, zout en peper. Voeg na het koken de broccoliroosjes samen met de sjalotten toe aan de quichevorm en bestrooi de broccoliroosjes met de geraspte kaas. Voeg tenslotte het eimengsel toe en plaats de quichevorm in de oven.
- Bak de broccoli quiche circa. 50-60 minuten in de voorverwarmde oven, totdat de bovenkant goudbruin is. Laat de quiche na het bakken 10 minuten afkoelen en serveer.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1/4 van de quiche
- Calorieën: 448
- Vetten: 35,9
- Koolhydraten: 6,1
- Eiwitten: 23,3