Ingrediënten
Schaal
- 125 gr amandelmeel
- 50 gr gebroken lijnzaad
- 30 gr psylliumvezels (grof)
- 5 gr bakpoeder
- 1 tl zout
- 3 eieren (M)
- 2 el appelcider azijn
- 200 ml heet water
- optioneel: sesamzaad
- optioneel: pompoenpitten
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 175 C en bekleed de bakplaat met bakpapier. Meng vervolgens de droge ingrediënten in een grote kom goed door elkaar.
- Splits 1 ei, de dooier in een kom en het eiwit in een andere. Voeg de appelazijn, 1 eiwit en 2 hele eieren toe aan het meel en roer met een mixer goed door elkaar.
- Voeg vervolgens het hete water (tegen koken aan) toe aan het beslag en mix met een handmixer ongeveer een minuut goed door elkaar. Laat het beslag 10 minuten rusten.
- Besprenkel je handen met een beetje olijfolie en rol vervolgens van het deeg 6 balletjes. Leg de balletjes op de bakplaat. Klop de overgebleven eidooier los en smeer de broodjes hiermee in. Strooi ten slotte wat sesamzaadjes en pompoenpitten over de broodjes.
- Bak de broodjes 45 tot 50 minuten in de voorverwarmde oven, totdat ze goudbruin zijn. Laat na het bakken volledig afkoelen en genieten maar!
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 broodje
- Calorieën: 215
- Vetten: 17,2
- Koolhydraten: 0,9
- Vezels: 9
- Eiwitten: 9,6