Ingrediënten
Schaal
Brownie
- 60 gr amandelmeel
- 35 gr erythritol
- 15 gr cacaopoeder
- 4 gr bakpoeder
- 2 eieren (m)
- 30 gr roomboter, kamertemperatuur
Monchou
- 200 ml slagroom
- 200 gr MonChou
- 55 gr erythritol
- 1/2 tl vanille extract
- 2 gelatineblaadjes
- 20 ml slagroom
Topping
- 100 gr blauwe bessen (evt. gepureerd)
- 1 gelatine blaadje
- 100 ml water
- 25 gr erythritol
Bereidingswijze
- Verwarm de heteluchtoven voor op 175 graden. Voeg alle ingredienten voor de browniebodem toe aan een grote kom. Mix dit met een elektrische mixer tot een glad beslag. Bekleed een springvorm (18 tot 20 cm) met bakpapier (bodem en zijkant). Schep vervolgens het brownie beslag in de vorm en verdeel gelijkmatig over de bodem. Bak de bodem 35 tot 40 minuten in de voorverwarmde oven.
- Laat de bodem na het bakken afkoelen en ga dan aan de slag met de vulling. Week 3 gelatine blaadjes in een kommetje met water. Klop vervolgens de monchou, 200 ml slagroom, erythritol en vanille extract tot een romige vulling.
- Schenk de overgebleven slagroom (20 ml) in een pannetje en breng dit aan de kook. Zet het vuur uit en roer 2 gelatine blaadjes door de warme slagroom. Giet daarna al roerend de opgeloste gelatine door de MonChou vulling. Schep de MonChou vulling nu in de springvorm en zet de vorm even in de koelkast.
- Verwarm 100 ml water in een steelpannetje. Voeg de erythritol toe en roer totdat de zoetstof is opgelost. Roer dan het overgebleven gelatine blaadje door het water en zet het vuur uit. Verdeel de blauwe bessen over de taart en schep voorzichtig het water over de bessen, totdat water de bessen een beetje bedekt.
- Laat de taart nog even een uurtje opstijven in de koelkast, snijd in 8 stukken en genieten maar! De taart blijft zeker 3 tot 4 dagen goed in de koelkast.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 puntje (1/8)
- Calorieën: 273
- Vetten: 25,9
- Koolhydraten: 3,9
- Eiwitten: 6,1