Ingrediënten
Schaal
- 230 gr roomkaas, op kamertemperatuur
- 40 gr boter, op kamertemperatuur
- 100 gr extra pure chocolade (85% cacao)
- 85 gr amandelmeel
- 35 gr Steviala Kristal Sweet
- 3 middelgrote eieren
- 1 tl bakpoeder
- 1 tl vanille aroma
Bereidingswijze
- Verwarm de heteluchtoven voor op 175 graden. Klop de zachte boter en roomkaas in een grote kom. Voeg de Steviala Kristal Sweet zoetstof en de eieren toe en klop nog eens goed. Smelt vervolgens de chocolade au bain-marie boven een pannetje met kokend water en laat dit na het smelten kort afkoelen.
- Voeg nu de gesmolten pure chocolade, amandelmeel en het bakpoeder toe aan het beslag. Klop dit goed door elkaar en voeg tijdens het kloppen de vanille aroma toe. Verspreid het beslag in een ingevette bakblik (20×20).
- Bak de brownies 20-25 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de brownies na het bakken afkoelen en snijd dan in 16 stukjes.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 brownie (1/16)
- Calorieën: 129
- Vetten: 11,6
- Koolhydraten: 2,1
- Eiwitten: 3,4