Ingrediënten
Schaal
- 1x Lowcarbchef keto stokbrood (recept)
- 10 mini pruimtomaatjes (170 gram)
- 2 teentjes knoflook
- 1 sjalot
- 2 el verse basilicum
- 1 tl oregano
- 1 tot 2 tl balsamico
- 2 el olijfolie
- extra olijfolie voor broodjes
- zout en peper naar smaak
- optioneel: buffelmozzarella
Bereidingswijze
- Was de tomaatjes en verwijder het sap met de zaadjes. Snijd in vierkante blokjes en doe ze in een kom. Snipper de sjalot en snij de knoflook en basilicum klein. Voeg dit toe aan de tomaten. Bewaar een klein beetje knoflook.
- Snij het stokbrood in sneetjes en gebruik 8 sneetjes voor dit recept. Doe een beetje olijfolie samen met de overgebleven knoflook in een andere kom en meng dit goed. Dip nu de sneetjes brood in het olijfolie mengsel.
- Verwarm een grillpan op middelhoog vuur. Bak de broodjes in de pan totdat ze goed bruin en krokant zijn. Let op dat je ze niet laat verbranden.
- Maak ondertussen het tomatenmengsel af door de olijfolie en balsamico samen met peper en zout toe te voegen en dit goed te mengen. Voeg naar smaak nog wat extra balsamico toe.
- Als de sneetjes brood klaar zijn, haal je ze uit de pan en leg je deze op een bord. Voeg per sneetje een grote eetlepel van het tomatenmengsel toe. Garneer met wat verse basilicum.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 stukje brood met bruschetta
- Calorieën: 115
- Vetten: 6,3
- Koolhydraten: 2,7
- Eiwitten: 6,7