Ingrediënten
Schaal
Burrito
- 4 koolhydraatarme wraps
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 350 gr rundergehakt
- 100 gr champignons
- 100 gr rode paprika
- 150 gr tomatenblokjes
- 1 el olijfolie
Kruidenmix
- 2 tl Garlic heaven of knoflookpoeder
- 0,5 tl cayennepeper
- 1 tl chilipoeder
- 1,5 tl paprikapoeder
- 0,5 tl komijnpoeder
- zout en peper naar smaak
Topping
- 30 gr geraspte mozzarella
- 1 avocado
- 4 cherrytomaten
- 2 el zure room
- zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht. Snijd de wraps doormidden en rol deze op tot puntjes. Plaats de puntjes op een bakplaat bekleed met bakpapier en bak ze 10 minuten in de voorverwarmde oven.
- Snijd vervolgens de ui in ringen, de champignons in kleine stukjes en de paprika in blokjes. Voeg de olijfolie toe en aan een grote pan en bak de groente gaar. Pers de knoflook fijn en voeg dit ook toe aan de pan.
- Voeg tijdens het bakken de kruiden toe aan de pan en bak dit alroerend mee. Schep dan het gehakt in de pan en bak dit gaar. Tot slot voeg je de tomatenblokjes toe en laat je het geheel minimaal 5 minuten sudderen boven een middelhoog vuur.
- Schep het gehaktmengsel in de tortilla puntjes, Leg de gevulde puntjes op een bakplaat bekleed met bakpapier en bestrooi de puntjes met geraspte mozzarella. Bak de puntjes 10 minuten in de voorverwarmde oven.
- Maak ondertussen avocadopuree door de avocado en tomaten in blokjes te snijden. Voeg dit doe aan een kom en breng op smaak met zout en peper. Gebruik een staafmixer om de puree te vormen.
- Haal daarna de bakplaat uit de oven. Leg de tortillapuntjes op een bord. Serveer met wat sla, zure room en avocado puree. Ook lekker om de restjes de volgende dag koud als lunch te eten.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 portie (2 puntjes)
- Calorieën: 441
- Vetten: 30,2
- Koolhydraten: 7,8
- Vezels: 12,1
- Eiwitten: 25,3