Ingrediënten
Schaal
Cakerol
- 4 eieren (M)
- 60 gr amandelmeel
- 20 gr erythritol
- 4 gram bakpoeder
- 1 tl vanille extract
Aardbeienjam
- 200 gr aardbeien
- 2 el water
- 1/4 tl citroensap
- 10 gr erythritol
- 1 gelatine blaadje
Slagroom vulling
- 150 gr slagroom
- 100 gr MonChou roomkaas
- 30 gr Sukrin Icing
Topping (optioneel)
- 50 gr suikervrije witte chocolade
- 50 gr suikervrije melkchocolade
- 1/2 tl vanille extract
Bereidingswijze
- Aardbeienjam. Week het gelatineblaadje 10 minuten in koud water. Vervolgens voeg de aardbeien, water, citroensap en erythritol toe aan een steelpan. Zet dit op het vuur en laat het ca 5 minuten al roerend koken. Daarna knijp je het gelatineblaadje uit en voeg dit al roerend toe tot het gesmolten is. Gebruik daarna een vork om de aardbeien tot de gewenste dikte te drukken. Schep de aardbeienjam in een schaaltje en laat afkoelen.
- Cakerol. Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden. Vervolgens leg je een bakplaat (40×40 cm) klaar met een stuk bakpapier. Splits 2 eieren. Voeg vervolgens de eiwitten met de erythritol toe aan een grote mengkom. Klop de eiwitten stijf met een elektrische mixer en zet opzij.
- Pak nu een nieuwe kom en voeg hier de overige 2 eieren, eidooiers, vanille extract, amandelmeel en bakpoeder aan toe. Meng dit met een garde tot een glad beslag. Daarna spatel je dit luchtig door de eiwitten. Schep het beslag op het bakpapier. Verspreid dit gelijkmatig uit, ca 1 cm dik en bak 12 minuten in de voorverwarmde oven.
- Slagroomvulling. Maak tijdens het bakken alvast de slagroomvulling. Voeg hiervoor de slagroom, monchou roomkaas en Sukrin Icing toe aan een kom en klop dit met een elektrische mixer tot een romig geheel.
- Cakerol. Haal de cake na het bakken uit de oven. Leg een stuk bakpapier op je aanrecht. Pak nu de cake en draai deze om op het vel bakpapier. Verwijder het bovenste vel en smeer de cake in met de aardbeienjam en vervolgens ook de slagroomvulling. Rol de cake nu strak op met de handen en pak de rol in met vershoudfolie. Plaats in de koelkast en laat minimaal 30 minuten opstijven.
- Topping. Smelt de chocolade au-bain-marie in een hitte bestendige kom boven een steelpannetje met water. Verdeel de chocolade met een lepeltje over de cakerol. Snijd de cakerol in ca. 13 plakjes. Bewaar de cakerol in de koelkast of per plakje in de vriezer. Eet smakelijk!
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 plakje (1/13) zonder chocolade
- Calorieën: 114
- Vetten: 10,1
- Koolhydraten: 1,6
- Eiwitten: 3,5