Ingrediënten
Schaal
- 1 grote courgette
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 150 gr verse spinazie
- 2 el olijfolie
- 1/2 tl nootmuskaat
- 1 el + 1 tl citroensap
- 400 gr tomaten of tomatenblokjes uit blik
- 10 gr verse basilicum
- 1 takje rozemarijn
- 125 gr ricotta
- 15 gr geraspte Parmezaanse kaas (vulling)
- 1 bol mozzarella
- 15 gr pijnboompitten, ongeroosterd
- 15 gr geraspte Parmezaanse kaas (garnering)
- zout en peper
Bereidingswijze
- Snijd met een dunschiller of kaasschaaf lange plakken van de courgette. Snipper vervolgens de ui en snijd de knoflook fijn. Zet opzij. Hak de spinazie grof.
- Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg 1 el olijfolie toe en roerbak de spinazie samen met wat zout en nootmuskaat totdat de spinazie helemaal geslonken is. Schep de spinazie over in een mengkom.
- Verwarm in dezelfde pan opnieuw een el olijfolie en fruit de ui. Voeg de knoflook, citroensap en tomaten uit blik toe. Roer door en voeg de rozemarijn en basilicumblaadjes toe. Laat 15 minuten sudderen.
- Verwarm ondertussen de heteluchtoven voor op 200 graden. Pers het vocht met je handen uit de spinazie in de kom en snijd de spinazie fijn. Voeg de spinazie weer toe aan het vocht. Roer de ricotta er doorheen. Voeg ook de Parmezaanse kaas en 1 tl citroensap toe. Breng op smaak met peper en zout.
- Haal de pan met de tomatensaus van het vuur. Verwijder de rozemarijn en schep de tomatensaus over in een ovenschaal.
- Smeer de plakjes courgette in met het ricotta-mengsel. Rol de plakjes op en leg elke gevulde rolletje rechtop in de tomatensaus. Scheur de mozzarella in stukjes en bedek de tomatensaus met mozzarella. Bestrooi de cannelloni met de pijnboompitten en geraspte Parmezaanse kaas
- Bak de cannelloni 20 tot 30 minuten in de voorverwarmde oven. Verdeel na het bakken over 2 borden en genieten maar!
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 portie (1/2 van het totaal)
- Calorieën: 559
- Vetten: 38,7
- Koolhydraten: 17,4
- Vezels: 3,3
- Eiwitten: 31,8