We zijn allemaal dol op een stukje worteltaart. We hebben dit heerlijke stukje taart gebruikt als inspiratie voor een gezonde ontbijtsmoothie; de carrot cake smoothie! Deze smoothie zit boordevol groente en is rijk aan gezonde eiwitten en vetten. We mengen wortel, kaneel, walnoten met andere zoete, neutrale smaken. Lekker romig, gezond en lekker ontbijtje voor de herfst of winter.
Hoe maak je deze carrot cake smoothie?
Voor deze smoothie gebruiken we gekookte bloemkool die we vervolgens invriezen. Door bloemkool eerst te koken valt de smoothie minder zwaar op je maag omdat rauwe kool bij sommige darmklachten veroorzaakt. De smoothie wordt hierdoor ook een stuk romiger. Doordat de bloemkool bevroren is, krijg je een koude smoothie. Laat je smoothie daarom even een uurtje op kamertemperatuur komen.
De smoothie is licht van kleur, daarom is het belangrijk om fruit te gebruiken dat dezelfde tint heeft. We gebruiken in dit recept een halve peer, maar je kunt ook kiezen voor mango, ananas, appel of kwart banaan. Je kunt meer of minder van het fruit gebruiken, afhankelijk van hoeveel koolhydraten je maximaal per ontbijt wil consumeren. Eet de smoothie het liefst met een lepel. Dit is niet alleen makkelijk met de stukjes walnoten, maar dit zorgt gelijk voor een verbeterde vertering. Je kunt deze smoothie ook in een kom serveren als een smoothiebowl.
Variatietips
Het fijne aan een smoothie is dat je er zelf makkelijk dingen in kunt doen, maar ook uit kunt laten. De toppings kun je ook aanpassen. Zo kun je extra pompoenpitten of kokosvlokken toevoegen, maar je kunt ook de walnoten vervangen door pecannoten. Varieer dus lekker! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere herfst en ontbijtrecepten.
PrintKoolhydraatarme carrot cake smoothie
- Bereidingstijd: 10
- Totale tijd: 10
- Porties: 1 portie 1x
- Categorie: Ontbijt
Ingrediënten
Smoothie
- 90 gr bloemkool, gekookt en bevroren
- 75 gr wortel
- halve peer
- 1/2 el kaneel
- 100 ml kokosmelk, 17% vet
- 75 tot 125 ml water
- 1 portie vanille eiwitpoeder, gezoet of ongezoet
- 1 tot 2 tl erythritol (als je ongezoet eiwitpoeder gebruikt)
- 4 walnoten
Topping
- 4 walnoten
- 1 tl wortelrasp
- 1 tl kokosmelk
Bereidingswijze
- Haal de gekookte bloemkool uit de vriezer en doe samen met de stukjes wortel en peer in een keukenmachine. Mix een paar keer.
- Voeg de kaneel, kokosmelk en het water toe. Mix nogmaals en voeg dan de eiwitpoeder en eventueel wat zoetstof toe. Meng net zo lang tot er een glad, egaal mengsel ontstaat. Voeg als laatste de walnoten toe en mix nog kort.
- Schenk over in een kom of beker en garneer met walnoten, wortelrasp en kokosmelk.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 portie
- Calorieën: 506
- Vetten: 32,1
- Koolhydraten: 20,6
- Vezels: 9,6
- Eiwitten: 29,1