Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Koolhydraatarme cheesecake bites met frambozen.

Koolhydraatarme cheesecake bites met frambozen

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star Geen reviews
  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 30
  • Kooktijd: 80
  • Totale tijd: 410
  • Porties: 9 stukken 1x
  • Categorie: Dessert, Snacks

Ingrediënten

Schaal

Bodem

Vulling

Frambozencurd

  • citroensap van 1/2 citroen
  • 35 gr erythritol (of meer naar smaak)
  • 1 ei (M)
  • eigeel van 1 ei (M)
  • snufje zout
  • 150 gr frambozen, bevroren
  • 55 gr roomboter, gekoeld

Bereidingswijze

  1. Bodem. Verwarm de oven voor op 175 graden (boven- en onderwarmte). Bekleed een bakblik van 20×20 cm of max. 24×24 cm met bakpapier. Leg een bakpapier op de bodem van het bakblik en smeer de zijkanten in met boter.
  2. Smelt de boter in een pannetje en meng ondertussen het hazelnootmeel, amandelmeel, de erythritol, arrowroot en het snufje zout in een kom door elkaar.
  3. Schenk de gesmolten boter bij het meelmengsel en kneed met je handen tot een bal. Verdeel het deeg over de bodem van de bakvorm en maak een opstaand randje van ongeveer 0,5 cm hoog.
  4. Bak de bodem 15 minuten in de voorverwarmde oven.  Laat daarna afkoelen.
  5. Cheesecakevulling. Meng in een kom de Sukrin Icing met de roomkaas, citroensap, arrowroot en het vanille-extract. Gebruik hiervoor een elektrische mixer of keukenmachine. Voeg tijdens het mixen 1 voor 1 de eieren toe. Voeg als laatst de yoghurt toe en meng nog 1 minuut door.
  6. Schep het beslag in de vorm met gebakken bodem. Bak de cheesecake 45 tot 50 minuten in de voorverwarmde oven. Dek eventueel na 30 minuten bakken af met aluminiumfolie als de bovenkant te donker wordt.
  7. Zet na het bakken de oven uit en laat de cheesecake nog 10 minuten nagaren. Laat daarna buiten de oven afkoelen. Snijd de zijkanten los en maak de vorm los. Leg de cheesecake op een koelrek en laat helemaal afkoelen.
  8. Zet de cheesecake daarna afgedekt in de koelast en laat minimaal 4 uur opstijven.
  9. Frambozencurd. Ga na 2 uur verder met de frambozencurd. Voeg het citroensap en de erythritol toe aan een steelpannetje. Voeg het ei, eigeel en zout toe en meng met een spatel door elkaar.
  10. Zet het steelpannetje boven een laag vuur en voeg de frambozen toe. Warm alroerend op, totdat de curd begint in te dikken, dit duurt ongeveer 15 minuten.
  11. Haal de pan van het vuur en doe het frambozenmengsel in een zeef. Zeef de pitjes eruit, je houdt een egaal roze mengsel over.
  12. Meng de koude boterblokjes er doorheen, totdat de boter is gesmolten. Zet de curd in de koelkast en laat 2 uur opstijven.
  13. Haal de cheesecake na het opstijven uit de koelkast en verdeel de frambozencurd eroverheen. Zet terug in de koelkast voor een uurtje en snijd daarna in 9 stukken.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 stuk (1/9 van het totaal)
  • Calorieën: 384
  • Vetten: 35,7
  • Koolhydraten: 6,6
  • Vezels: 2,7
  • Eiwitten: 9,8