Koolhydraatarme cheesecake brownies met frambozen.

Koolhydraatarme cheesecake brownies

Iedereen heeft wel eens behoefte aan comfort food. Met comfort food bedoel ik zoete gerechten, zoals, appeltaart, cake en ijs, maar dit kunnen ook hartige gerechten zijn zoals, een pizza of hamburger. Voor mij was het vandaag zo’n dag, ik had echt trek in iets zoets. Gelukkig kun je ook als je het koolhydraatarm dieet volgt genieten van comfort food. Het is echter niet mogelijk om je koolhydraatarme comfort food kant-en-klaar te kopen in de supermarkt. Je moet het echt zelf maken, maar dat is juist leuk toch?

Het beste van twee werelden
Ik ben de keuken ingedoken en heb iets nieuws geprobeerd. Ik heb het beste van twee werelden gecombineerd, brownies en cheesecake! Het resultaat: heerlijke koolhydraatarme cheesecake brownies. De brownies zijn super smeuïg en de cheesecake laag maakt het helemaal af. Perfect om te serveren als snack, dessert of gebak bij een feestje. Een cheesecake brownie bevat slechts 2 gr koolhydraten. Je kunt deze brownies dus ook eten als je een streng koolhydraatarm dieet volgt!

Tips:
Met dit recept maak je ongeveer 16 brownies, dit is misschien een beetje veel voor een persoon. Je kunt de brownies na het bakken 2-3 dagen bewaren in de koelkast, maar het is ook mogelijk om ze in te vriezen. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Laat ons weten hoe het heeft gesmaakt door onderaan de pagina een reactie te plaatsen.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Koolhydraatarme cheesecake brownies met frambozen.

Koolhydraatarme cheesecake brownies

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 5 sterren uit 4 review(s)
  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 40
  • Totale tijd: 55
  • Porties: 16 brownies 1x
  • Categorie: Snacks, Dessert
  • Keuken: Amerikaans

Ingrediënten

Schaal

Brownies:

Cheesecake laag:


Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een middelgroot brownie bakblik (22×22 cm) in met boter of olie en bekleed met een vel bakpapier.
  2. Breek de chocolade in kleine stukjes en verwarm de chocolade samen met de boter au ban-marie. Vul een steelpannetje met een kleine hoeveelheid water. Breng het water aan de kook en plaats een kom met daarin de chocolade en boter bovenop de steelpan met kokend water. Smelt de chocolade en boter al roerend en laat dan kort afkoelen.
  3. Pak nu een andere kom en meng hierin met een elektrische mixer de eieren, Sukrin Icing en vanille aroma. Voeg vervolgens de gesmolten chocolade toe en meng nog eens goed. Voeg dan al roerend de amandelmeel, cacaopoeder en bakpoeder toe. Schep het beslag in de vorm en strijk dit glad.
  4. Om de cheesecake topping te maken meng je in een middelgrote met een elektrische mixer de roomkaas, Sukrin Icing, ei en vanille aroma. Verspreid de topping gelijkmatig over het beslag in het bakblik.
  5. Bak de cheesecake brownies 35-40 minuten in de voorverwarmde oven. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 brownie
  • Calorieën: 181
  • Vetten: 17,2
  • Koolhydraten: 2,0
  • Eiwitten: 4,5
Koolhydraatarme cheesecake brownies met frambozen.

6 Reacties

  1. Echt heel lekker!!
    Ik heb ze wel gemaakt met gewone erythritol en heb geen vergelijking met de frost maar ik vond ze heerlijk.






    Reageer
  2. De cheese-cakebrownie is heerlijk. Pure chocolade is soms bitter en “zwaar”. Door de cheesecake topping smaakt hij heerlijk zacht en minder bitter.
    Complimenten!

    Ik bak hem wel op (45 minuten) 160 graden i.p.v. 180 graden.






    Reageer
  3. Smaakt goed, ik had geen brownie bakblik dus heb gewoon een springvorm gebruikt, gaf geen problemen voor de rest.






    Reageer
  4. ik heb het vandaag gemaakt… wat is het heerlijk zeg en moeilijk om van af te blijven……
    Alleen mij top laag werd bruin ipv geel zoals die van jullie ik heb gebakken in een hete luchtoven misschien moet ik hem op 160 graden bakken maar het doet niets aan de smaak hoor






    Reageer
  5. Hoi hoi,

    Ik wil dit recept binnenkort graag uitproberen! Ik heb alleen de erythritol frost niet in huis. Kan ik deze vervangen of weglaten? Ik hoor het graag!

    Bedankt alvast.

    Groetjes Kirsten

    Reageer
    • Hi Kirsten,

      De erythritol frost heeft een hele fijne structuur en zorgt voor een zachte smeuïge brownie. Je kunt de steviala frost vervangen met een andere zoetstof, zoals Steviala Kristal Sweet of normale erytritol. Het kan zijn dat de brownies iets minder smeuïg zijn, maar ik denk dat ze nog steeds heel lekker zijn!

      Groetjes,

      Quint

      Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

*