Ingrediënten
Schaal
Brownies:
- 100 gr pure chocolade 85% cacao
- 125 gr roomboter
- 3 grote eieren (L)
- 100 gr extra fijne amandelmeel
- 70 gr Sukrin Icing
- 15 gr cacaopoeder
- 1/2 tl vanille aroma
- 1 tl bakpoeder
Cheesecake laag:
- 200 gr roomkaas
- 30 gr Sukrin Icing
- 1 groot ei (L)
- 1 tl vanille aroma
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een middelgroot brownie bakblik (22×22 cm) in met boter of olie en bekleed met een vel bakpapier.
- Breek de chocolade in kleine stukjes en verwarm de chocolade samen met de boter au ban-marie. Vul een steelpannetje met een kleine hoeveelheid water. Breng het water aan de kook en plaats een kom met daarin de chocolade en boter bovenop de steelpan met kokend water. Smelt de chocolade en boter al roerend en laat dan kort afkoelen.
- Pak nu een andere kom en meng hierin met een elektrische mixer de eieren, Sukrin Icing en vanille aroma. Voeg vervolgens de gesmolten chocolade toe en meng nog eens goed. Voeg dan al roerend de amandelmeel, cacaopoeder en bakpoeder toe. Schep het beslag in de vorm en strijk dit glad.
- Om de cheesecake topping te maken meng je in een middelgrote met een elektrische mixer de roomkaas, Sukrin Icing, ei en vanille aroma. Verspreid de topping gelijkmatig over het beslag in het bakblik.
- Bak de cheesecake brownies 35-40 minuten in de voorverwarmde oven. Eet smakelijk!
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 brownie
- Calorieën: 181
- Vetten: 17,2
- Koolhydraten: 2,0
- Eiwitten: 4,5