Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Koolhydraatarme cheesecake met bramencompote.

Koolhydraatarme cheesecake met bramen

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 5 sterren uit 1 review
  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 40
  • Kooktijd: 100
  • Totale tijd: 500
  • Porties: 12 stukken 1x

Ingrediënten

Schaal

Bodem

Cheesecake vulling

  • 500 gr roomkaas (philadelphia, monchou of huismerk)
  • 125 gr zure room / sour cream
  • 90 gr Sukrin Icing
  • 1 tl vanille extract
  • 2 el citroensap
  • 1 el citroenrasp
  • 3 eieren (M)

Topping

  • 200 gr bramen (vers of diepvries)
  • 1 el citroenrasp
  • 35 gr erythritol
  • 5 gr arrowroot
  • 50 gr pure chocolade, 85% cacao

Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden. Bekleed een springvorm van 24 cm met een vel bakpapier en vet de randen in met wat boter of kokosolie.
  2. Smelt de boter en meng deze met de rest van de ingrediënten voor de bodem. Voeg toe aan de springvorm en druk goed aan. Bak de bodem 8 minuten in de voorverwarmde oven.
  3. Meng ondertussen de roomkaas met een elektrische mixer. Voeg de zure room, Sukrin Icing, vanille extract, citroenrasp en sap toe en meng nogmaals tot een glad geheel.
  4. Voeg de eieren één voor één toe en meng tot een geheel zonder klontjes.
  5. Schenk de cheesecakevulling over de afgekoelde bodem en verdeel goed.
  6. Verlaag de oventemperatuur naar 150 graden. Zet de cheesecake in de oven voor 40 minuten. Zet eventueel wat ovenbestendige schaaltjes met water onder in de oven, zodat de cheesecake niet scheurt tijdens het bakken.
  7. Zet de oven uit en laat de cheesecake met de ovendeur een beetje open één uur afkoelen. Haal de cheesecake daarna uit de oven en laat hem volledig afkoelen.
  8. Dek de cheesecake af en zet deze voor 6 uur in de koelkast.
  9. Snijd de randen van de cheesecake los van de springvorm en haal de cheesecake voorzichtig uit de vorm.
  10. Voor de compote meng je de bramen, citroensap en erythritol in een pannetje. Kook dit mengsel voor 20 minuten, totdat het een siroop is en de bramen zijn gebroken. Meng er wat arrowroot doorheen en zet het terug op het vuur. Laat het nog 30 minuten zachtjes indikken.
  11. Laat de compote afkoelen en schenk deze dan over de cheesecake.
  12. Rasp er wat chocolade overheen en snijd de cheesecake in stukken.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 puntje (1/12 van de taart)
  • Calorieën: 326
  • Vetten: 29,5
  • Koolhydraten: 5,9
  • Vezels: 3,4
  • Eiwitten: 8,6