Ingrediënten
Schaal
- 300 gr roomkaas (Philadelphia), zacht
- 250 ml slagroom, 35% vet
- 50 gr Sukrin poedersuiker
- 1 tl vanille aroma
- 1 tl limoenrasp
- 200 gr aardbeien
- 30 gr blauwe bessen
Bereidingswijze
- Voeg de zachte roomkaas (kamertemperatuur) samen met de vanille aroma, limoensap en Sukrin poedersuiker toe aan een grote kom. Klop de roomkaas luchtig met een elektrische mixer en zet de kom in de koelkast.
- Pak nu de koude slagroom uit de koelkast en voeg dit toe aan een grote kom. Klop de slagroom met een elektrische mixer stijf. Klop niet te lang door, want dan kan er boter ontstaan en dit is onomkeerbaar.
- Haal de kom met de roomkaas uit de koelkast en spatel de opgeklopte slagroom voorzichtig door de roomkaas. Maak vervolgens de aardbeien schoon en snijd ze in dunne plakjes.
- Schep de cheesecake mousse in een spuitzak en spuit een laagje mousse in de dessertglazen. Doe hier vervolgens een paar plakjes aardbeien bovenop. Herhaal dit totdat de mousse op is en alle glazen zijn gevuld.
- Zet de dessertglazen in de koelkast en laat het minimaal een uur opstijven. Garneer de cheesecake mousse met de blauwe bessen en eventueel een blaadje verse munt. Serveer en genieten maar!
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 dessertglas (1/4)
- Calorieën: 395
- Vetten: 37,6
- Koolhydraten: 8,4
- Eiwitten: 6,0