Ingrediënten
Schaal
- 15 gr erythritol
- 1 tl kaneel
- 80 verse aardbeien
- 70 gr roomkaas
- 25 gr erythritol poedersuiker
- 1/2 tl citroensap
- 1/2 tl vanille extract
- 2 Lowcarbchef wraps
- 10 gr ongezouten roomboter
- gesmolten chocolade puur, 85% cacao (optioneel)
- gesmolten suikervrije witte chocolade (optioneel)
Bereidingswijze
- Meng in een kom de erythritol en kaneel goed door elkaar. Snijd vervolgens de aardbeien in schijfjes en zet opzij.
- Voeg de roomkaas, erythritol poedersuiker, citroensap en vanille extract toe aan een grote kom. Mix het geheel met elektrische mixer goed door elkaar.
- Leg een wrap op een snijplank en snijd deze tot de helft in. Besmeer de onderste helft (de helft met de snee) met 1/2 van het roomkaasmengsel. Beleg de bovenste helft met de 1/2 van de gesneden aardbeien.
- Vouw de helft van de wrap met de roomkaas met de snee omhoog, bovenop de plakjes aardbei. Het Vouw nu het linker kwartje naar rechts, zodat je 1 kwartje gevuld met roomkaas en aardbei overhoudt. Herhaal deze 2 stappen met andere wrap.
- Smelt nu 10 gram roomboter in een steelpannetje of magnetron en smeer de boven- en onderkant van de twee gevouwen wraps in.
- Strooi over de beide kanten van de wraps wat van het kaneel erythritol mengsel en bak de wraps aan beide kanten kort binnen 1 tot 2 minuten goudbruin in een koekenpan.
- Leg de gebakken wraps op een bord en laat ze even afkoelen. Serveer met de gesmolten chocolade en wat verse aardbeien.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 gevulde wrap
- Calorieën: 253
- Vetten: 17,2
- Koolhydraten: 7,9
- Vezels: 10,9
- Eiwitten: 11,1