Ingrediënten
Schaal
Voor de bodem:
- 75 gr boter
- 40 gr erythritol
- 50 gr geraspte kokos
- 35 gr kokosmeel
- 1 tl bakpoeder
- 1 klein ei
Voor het beslag:
- 300 gr monchou of philadelphia roomkaas, op kamertemperatuur
- 2 eieren
- 1 tl vanille aroma
- 50 gr franse kwark
- 65 gr Sukrin Icing
- 1 el citroensap
- handjevol verse aardbeien
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng in een grote kom met een elektrische mixer alle boter en erythritol goed door elkaar. Voeg de geraspte kokos, kokosmeel en bakpoeder toe en klop dit een paar minuten door elkaar. Voeg dan 1 ei toe en meng alles nog eens goed door elkaar.
- Bekleed een springvorm van 20 tot 22 cm met een vel bakpapier en vet de randen in met een beetje boter. Verdeel het deeg gelijkmatig over de bodem en druk goed aan met de handen. Bak de bodem 10-15 minuten in de voorverwarmde oven en laat daarna goed afkoelen.
- Maak de kom en de elektrische mixer dan even schoon en doe hier vervolgens de monchou, franse kwark, vanille aroma en Sukrin Icing. Pak dan de elektrische mixer en klop de inhoud van de kom tot een glad en luchtig beslag. Voeg tijdens het kloppen voorzichtig een voor een de twee middelgrote eieren en citroensap toe.
- Schenk dan voorzichtig de vulling in de taartvorm en laat de taartvorm een paar keer op het aanrecht vallen, om zo de luchtbelletjes te laten ontsnappen. Bak de cheesecake 30-35 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de cheesecake na het bakken minstens een uur afkoelen. Snijd de cheesecake in 16 stukjes en serveer met verse aardbeien.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 puntje
- Calorieën: 113
- Vetten: 10,3
- Koolhydraten: 2,1
- Eiwitten: 3,2