Ingrediënten
Schaal
- 100 gr amandelmeel
- 50 gr walnoten
- 30 gr lijnzaad (bruin of goud)
- 20 gr erythritol
- 10 gr cacaopoeder
- 1 eiwit
- 30 gr gesmolten roomboter
Bereidingswijze
- Verwarm de heteluchtoven voor op 175 graden. Voeg het amandelmeel, lijnzaad, walnoten cacao en erythritol toe aan een keukenmachine of blender. Maal het vervolgens het geheel fijn. Voeg na het mixen de gesmolten roomboter en het eiwit toe.
- Mix nog eens goed en zet de machine dan uit. Maak nu met de handen kleine balletjes van het deeg. Wil je ze allemaal even geroot? Schep dan steeds met klein theelepeltje een beetje deeg.
- Plaats een vel bakpapier op een bakplaat en leg de balletjes hier op. Bak de cereal balletjes 15 tot 20 minuten in de oven. Haal de bakplaat daarna uit de oven en laat de balletjes volledig afkoelen.
- Bewaar de koolhydraatarme ontbijtgranen in een afgesloten trommel buiten de koelkast.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 30 gram
- Calorieën: 189
- Vetten: 17,1
- Koolhydraten: 2,2
- Vezels: 2,9
- Eiwitten: 6,1