Ingrediënten
Schaal
Bodem
- 230 gr pindakaas
- 55 gr kokosmeel
- 30 gr erythritol / stevia poedersuiker
- snufje zout
Topping
- 50 gr pure chocolade, 85% cacao
- 20 gr kokosolie
- 1 tl cacaopoeder
- handje pinda’s (garnering)
Bereidingswijze
- Meng de pindakaas met het kokosmeel, de zoetstof en een snufje zout. Verdeel het pindakaasmengsel over de bakvorm (27,5 x 14 cm of kleiner) en zet in de vriezer
- Breng in een steelpannetje een laagje water aan de kook en laat op laag vuur zachtjes doorkoken. Doe de chocolade voor de topping in een warmtebestendige kom en zet deze op het steelpannetje. Smelt de chocolade al roerend au bain-marie. Voeg ook de kokosolie en cacaopoeder toe en meng tot een glad mengsel. Roer de pinda’s door de chocolade.
- Haal de bodem van pindakaas uit de vriezer en schenk de chocolade eroverheen. Zet terug in de vriezer voor minimaal een uur.
- Haal de bakvorm uit de vriezer als de chocolade hard is. Snijd met een warm mes (even onder warm water houden) in 10 repen.
- Laat de hoeveelheid die je gaat opeten een half uurtje op kamertemperatuur komen. Vries de rest weer in.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 reep (1/10 van het totaal)
- Calorieën: 206
- Vetten: 16,6
- Koolhydraten: 3,8
- Vezels: 4,7
- Eiwitten: 7,8