Deze koolhydraatarme chocolade cakerol is super makkelijk om te maken, smaakt geweldig en ziet er fantastisch uit! Een heerlijke lekkernij om jezelf of je visite mee te verwennen. De combinatie van een luchtige cake opgerold en gevuld met chocolademousse is hemels. Super lekker om te serveren bij een kopje koffie of thee of als feestelijk dessert.
Cakerol maken
Eerder maakten we een heerlijke koolhydraatarme cakerol met aardbeien. Speciaal voor de chocolade liefhebbers hebben we nu ook een chocolade cakerol. Het recept voor de cake is nagenoeg hetzelfde. We hebben alleen een el cacao toegevoegd voor de chocolade smaak en kleur. De mousse is gemaakt van slagroom en bevat echte pure chocolade van Balance. Deze pure chocolade reep is gezoet met stevia en bevat hierdoor zeer weinig koolhydraten. De cakerol is perfect in balans met een luchtige cake en romige vulling. Kortom een heerlijke koolhydraatarme en glutenvrije lekkernij.
Tips
Je kunt de cakerol na het opstijven in ca. 14 plakken snijden. Het is moeilijk om er van af te blijven, maar mocht je wat plakjes over hebben dan kun je deze een paar dagen in de koelkast bewaren of langer in de vriezer. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere keto snack recepten.
Koolhydraatarme chocolade cakerol
- Bereidingstijd: 60
- Kooktijd: 15
- Totale tijd: 75
- Porties: 14 plakken 1x
- Categorie: Dessert, Snacks
Ingrediënten
Cakerol
- 4 eieren (M)
- 60 gr amandelmeel
- 20 gr erythritol
- 1 tl vanille extract
- 4 gr bakpoeder
- 10 gr cacaopoeder
- optioneel: witte chocolade, suikervrij
Vulling
- 225 ml slagroom, 35% vet
- 30 gr erythritol
- 20 ml water
- 1 gelatine blaadje
- 75 gr pure chocolade
- 1 tl vanille extract
Bereidingswijze
- Cakerol. Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat (40×40 cm) met een vel bakpapier en zet opzij. Pak nu twee kommen en splits hierboven twee van de vier eieren, het eiwit in de ene en de eidooiers in de andere.
- Voeg de erythritol toe aan de kom met het eiwit en klopt dit met een elektrische mixer stijf. Pak nu de kom met de dooiers en voeg hier de vanille, resterende 2 eieren, amandelmeel, cacao en bakpoeder aan toe. Klop de inhoud van de kom met een mixer of garde tot een glad beslag.
- Spatel het beslag nu voorzichtig door de opgeklopte eiwitten, totdat alles goed is gemengd. Schep nu voorzichtig het beslag op het bakpapier en verspreid dit gelijkmatig uit, tot ca. 1 cm dik. Bak de cake 12 minuten in de voorverwarmde oven.
- Vulling. Ga ondertussen verder met de vulling. Voeg hiervoor 20 ml water en een gelatineblaadje toe aan een steelpannetje. Laat dit minimaal 10 minuten weken. Voeg vervolgens de erythritol en vanille extract toe en zet de pan op het vuur. Verwarm en roer totdat alles is opgelost in het water.
- Voeg nu de chocolade in blokjes toe aan het hete water en roer totdat ook de chocolade is gesmolten. Voeg nu de slagroom toe aan een kom en klopt dit stijf met een elektrische mixer, klop niet te lang door, want dan ontstaat er ‘boter’. Spatel het chocolademengsel nu voorzichtig door de slagroom. Zet de kom met de vulling in de koelkast totdat je het gaat gebruiken.
- Haal gebakken cake uit de oven. Leg een vel bakpapier op je aanrecht. Pak nu de bakplaat met daarop de cake en keer deze om op het vel bakpapier op het aanrecht. Verwijder het bovenste vel bakpapier en smeer de cake gelijkmastig in met de vulling uit de koelkast.
- Rol de cake vervolgens strak op met de handen en rol in met huishuidfolie. Laat de cakerol minimaal 30 minuten opstijven in de koelkast. Je kunt de cakerol daarna eventueel versieren met witte chocolade en in 14 plakken snijden. Eet smakelijk!
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 plak (1/14)
- Calorieën: 130
- Vetten: 11,8
- Koolhydraten: 1,6
- Eiwitten: 3,5
Gatverdamme wat is deze rol gruwelijk lekker, wel erg veel chocomouse als vulling, erg gevaarlijk, het kostte mij moeite om de overtollige mouse in de koelkast te zetten en niet meteen op te eten. Tip van mijn moeder die ook taartgoeroe is; rol het deeg met een vochtige doek op, zo scheurt het niet.
Deze is echt super lekker!
Super lekker en gemakkelijk te maken. Heb een probeersel gedaan voor mijn kerststronk. Vandaag met chocola en morgen met koffie botercreme..benieuwd welke het zal halen.
Bedankt voor al je lekkere recepten.
Ik vind hem erg lekker, wel hield ik super veel vulling over wat nogal zonde is om weg te gooien. Wel had ik moeite met de cake rol van het bakpapier te krijgen waardoor sommige stukken aan het papier bleven plakken.
Heerlijk. En idd eerst de vulling gemaakt. Dan de cake uit de oven lichtjes opgerold.
De uiting is nu beter te verdelen over de cake.
Ga hem zeker nog vaak maken.
Complimenten voor alle recepten.
Heb deze gemaakt, wel lekker maar een beetje droog. Wat kan ik hieraan veranderen.
Mezelf zo ongeveer misselijk gegeten aan aardbeien met de vulling die er bij het oprollen uitgeknepen is 😆😋
Dit recept is echt favoriet, drie kwart is gewoon in 1 keer opgegaan omdat zoveel mensen nog een stukje wilde. Haha ik ga hem wel vaker maken dus mij maakt het niet uit.
wat een verrukkelijk recept weer! de cakerol met aardbeien was al favoriet en nu heb ik deze cakerol gemaakt… ik heb het cakebeslag in 2 delen gebakken en vervolgens een helft met chocolade slagroom gevuld en de andere helft met mokka room… beide ontzettend
lekker!! Dank jullie wel vóór alle heerlijke inspiratie!
De smaak is heerlijk 😋. Maar bij het oprollen scheurde mijn cake aan alle kanten 😬. Misschien idd eerst warm oprollen en daarna de vulling erop?
Ik heb hem gemaakt…. heerlijk !! Maar de volgende keer zou ik de vulling als eerste maken…. dan is hij minder vloeibaar bij gebruik en de cake warm oprollen en in die stand laten afkoelen. Wanneer die is afgekoeld, weer uitrollen en besmeren en weer oprollen en inpakken.
Ik wilde gister DE cakerol aan mijn collega laten laten zien en zag opeens deze erbij staan 😁😋. De andere cakerol is favoriet bij vele volgens mij. Deze cakerol ga ik van het weekend meteen maken en proeven. Bedankt voor het idee 🎂
P.s. zo blij met jullie site met al die lekkere gerecht ideeën. 🌹🌷🌹🌷