Ingrediënten
Schaal
Cakerol
- 4 eieren (M)
- 60 gr amandelmeel
- 20 gr erythritol
- 1 tl vanille extract
- 4 gr bakpoeder
- 10 gr cacaopoeder
- optioneel: witte chocolade, suikervrij
Vulling
- 225 ml slagroom, 35% vet
- 30 gr erythritol
- 20 ml water
- 1 gelatine blaadje
- 75 gr pure chocolade
- 1 tl vanille extract
Bereidingswijze
- Cakerol. Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat (40×40 cm) met een vel bakpapier en zet opzij. Pak nu twee kommen en splits hierboven twee van de vier eieren, het eiwit in de ene en de eidooiers in de andere.
- Voeg de erythritol toe aan de kom met het eiwit en klopt dit met een elektrische mixer stijf. Pak nu de kom met de dooiers en voeg hier de vanille, resterende 2 eieren, amandelmeel, cacao en bakpoeder aan toe. Klop de inhoud van de kom met een mixer of garde tot een glad beslag.
- Spatel het beslag nu voorzichtig door de opgeklopte eiwitten, totdat alles goed is gemengd. Schep nu voorzichtig het beslag op het bakpapier en verspreid dit gelijkmatig uit, tot ca. 1 cm dik. Bak de cake 12 minuten in de voorverwarmde oven.
- Vulling. Ga ondertussen verder met de vulling. Voeg hiervoor 20 ml water en een gelatineblaadje toe aan een steelpannetje. Laat dit minimaal 10 minuten weken. Voeg vervolgens de erythritol en vanille extract toe en zet de pan op het vuur. Verwarm en roer totdat alles is opgelost in het water.
- Voeg nu de chocolade in blokjes toe aan het hete water en roer totdat ook de chocolade is gesmolten. Voeg nu de slagroom toe aan een kom en klopt dit stijf met een elektrische mixer, klop niet te lang door, want dan ontstaat er ‘boter’. Spatel het chocolademengsel nu voorzichtig door de slagroom. Zet de kom met de vulling in de koelkast totdat je het gaat gebruiken.
- Haal gebakken cake uit de oven. Leg een vel bakpapier op je aanrecht. Pak nu de bakplaat met daarop de cake en keer deze om op het vel bakpapier op het aanrecht. Verwijder het bovenste vel bakpapier en smeer de cake gelijkmastig in met de vulling uit de koelkast.
- Rol de cake vervolgens strak op met de handen en rol in met huishuidfolie. Laat de cakerol minimaal 30 minuten opstijven in de koelkast. Je kunt de cakerol daarna eventueel versieren met witte chocolade en in 14 plakken snijden. Eet smakelijk!
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 plak (1/14)
- Calorieën: 130
- Vetten: 11,8
- Koolhydraten: 1,6
- Eiwitten: 3,5