Ingrediënten
Schaal
- 200 ml kokosmelk, volvet (blik) of kokosslagroom
- 70 gr cashewnoten
- 40 tot 50 ml Lowcarbchef Caramel Syrup
- 20 tot 30 gr cacaopoeder
- 50 gr suikervrije witte chocolade (optioneel)
- 50 gr pure chocolade, 85% cacao
- handje hazelnoten
Bereidingswijze
- Zet het blik kokosmelk 24 uur in de koelkast. Week de cashewnoten 4 uur of liever een hele nacht in water.
- Meng de cashewnoten met de kokoscrème (bovenste gedeelte in blikje kokosmelk), 25 ml kokosmelk uit het blik, siroop en de cacaopoeder in een keukenmachine tot een gladde pasta.
- Schep het over in de ijsvormpjes en zet in de vriezer voor vier uur.
- Smelt als de ijsjes hard zijn de pure chocolade en evt. witte chocolade au-bain-marie en schep over in een spuitzak of plastic zakje.
- Snijd de hazelnoten in stukjes.
- Haal de ijsjes uit de vriezer en uit de vorm en garneer met gesmolten chocolade en hazelnoten.
- Leg ze op een plaat en zet nog even terug in de vriezer.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 ijsje (1/5 van het totaal) excl. witte choc
- Calorieën: 244
- Vetten: 2,1
- Koolhydraten: 7,9
- Vezels: 6,9
- Eiwitten: 5,6