Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Koolhydraatarme vegan chocolade ijsjes.

Koolhydraatarme chocolade ijsjes (vegan)

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star Geen reviews
  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 20
  • Kooktijd: 5
  • Totale tijd: 240
  • Porties: 5 ijsjes 1x
  • Categorie: Dessert, Snacks

Ingrediënten

Schaal
  • 200 ml kokosmelk, volvet (blik) of kokosslagroom
  • 70 gr cashewnoten
  • 40 tot 50 ml vezelstroop (caramel of ahorn)
  • 20 tot 30 gr cacaopoeder
  • 50 gr suikervrije witte chocolade (optioneel)
  • 50 gr pure chocolade, 85% cacao
  • handje hazelnoten

Bereidingswijze

  1. Zet het blik kokosmelk 24 uur in de koelkast. Week de cashewnoten 4 uur of liever een hele nacht in water.
  2. Meng de cashewnoten met de kokoscrème (bovenste gedeelte in blikje kokosmelk), 25 ml kokosmelk uit het blik, siroop en de cacaopoeder in een keukenmachine tot een gladde pasta.
  3. Schep het over in de ijsvormpjes en zet in de vriezer voor vier uur.
  4. Smelt als de ijsjes hard zijn de pure chocolade en evt. witte chocolade au-bain-marie en schep over in een spuitzak of plastic zakje.
  5. Snijd de hazelnoten in stukjes.
  6. Haal de ijsjes uit de vriezer en uit de vorm en garneer met gesmolten chocolade en hazelnoten.
  7. Leg ze op een plaat en zet nog even terug in de vriezer.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 ijsje (1/5 van het totaal) excl. witte choc
  • Calorieën: 244
  • Vetten: 2,1
  • Koolhydraten: 7,9
  • Vezels: 6,9
  • Eiwitten: 5,6