Ingrediënten
Schaal
- 150 ml slagroom
- 90 gr roomkaas
- 25 gr erythritol
- 70 gr melkchocolade, suikervrij
- 1/2 tl vanille extract
- 10 gr cacaopoeder
Bereidingswijze
- Voeg de slagroom, roomkaas, vanille extract, cacaopoeder en erythritol toe aan een grote kom. Mix de inhoud van de kom vervolgens met een elektrische mixer tot een romig geheel.
- Smelt vervolgens 45 gr melkchocolade volgende au-bain marie methode. Doe de chocolade in een hittebestendige kom en plaats boven een steelpannetje met een laagje kokend water. Laat de chocolade iets afkoelen en roer dan voorzichtig door de slagroom.
- Hak vervolgens de resterende chocolade (25 gr) in kleine stukjes en voeg dit ook toe aan de slagroom. Spatel de slagroom in een spuitzak en spuit het mengsel in de ijsvormpjes. Plaats dan de ijsstokjes en laat de ijsjes een nachtje hard worden in de vriezer.
- Naar wens kun je eventueel de volgende dag wat extra chocolade smelten. Daarna haal je de ijsjes uit de vriezer. Leg de ijsjes op een snijplank en verdeel de gesmolten chocolade erover.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 ijsje (1/6)
- Calorieën: 183
- Vetten: 16,7
- Koolhydraten: 3,2
- Eiwitten: 2,9