Chocolade liefhebbers opgelet! Met dit recept maak je een heerlijke koolhydraatarme en glutenvrije chocoladecake. Deze heerlijke cake heeft iets weg van een zachte smeuïge brownie, maar dan met een cake structuur. De topping bestaat uit gehakte walnoten en past super goed bij de smaak en structuur van de cake. Kortom een heerlijke cake die je kunt serveren als snack bij een kopje koffie of thee.
Chocoladecake maken
Deze chocoladecake hebben we gemaakt van amandelmeel en gezoet met de natuurlijke zoetstof erythritol. Je kunt eventueel naar smaak meer of minder zoetstof toevoegen. Proef hiervoor even het beslag voor dat je de cake afbakt. Maak hem altijd iets zoeter, want tijdens het bakken wordt de zoetkracht nog iets minder. De walnoten zitten er in dit recept alleen bovenop, als een topping. Echter kun je er ook altijd voor kiezen om de stukjes walnoot door het beslag te roeren. Voor een extra chocolade touch kun je er ook nog chocoladestukjes door roeren.
Tips:
Met dit recept maak je een kleine cake, waar je ca. 10 plakken uit kunt halen. De cake kun je na het bakken in een afgesloten trommel in de koelkast bewaren of per plakje invriezen. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere cake recepten.
Koolhydraatarme chocoladecake
- Bereidingstijd: 15
- Kooktijd: 50
- Totale tijd: 65
- Porties: 10 plakjes 1x
- Categorie: Snacks
Ingrediënten
- 125 gr amandelmeel
- 70 gr erythritol
- 25 gr cacaopoeder
- 5 gr bakpoeder
- 3 eieren
- 50 gr zachte roomkaas
- 60 gr gesmolten roomboter
- 1 tl vanille extract
- 30 gr walnoten
- optioneel: chocolade druppels.
Bereidingswijze
- Verwarm de heteluchtoven voor op 175 graden. Voeg de amandelmeel, erythritol, cacaopoeder en bakpoeder toe aan een grote mengkom. Meng de inhoud van de kom met een garde goed door elkaar.
- Voeg nu de eieren, zachte roomkaas, gesmolten roomboter en vanille extract toe aan de kom met het meel en meng dit met een elektrische mixer goed door elkaar. Bekleed een kleine cakevorm (20 cm) met bakpapier en schenk het beslag in de vorm.
- Snijd de walnoten in kleine stukjes en strooi dit over het beslag. Bak de chocoladecake ca. 45-50 minuten in de voorverwarmde oven. Ze de deur van de oven op na het bakken en laat de cake op deze manier afkoelen.
- Snijd de cake in ca. 10 plakken en bewaar in een afgesloten trommel. Je kunt de cake ook invriezen.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 plakje (1/10)
- Calorieën: 166
- Vetten: 15,5
- Koolhydraten: 1,1
- Eiwitten: 4,4
wauw deze chocolade cake is super lekker ,zeker voor herhaling
Zeer goed recept lekkere cake geworden!
door zwangerschapsdiabetes mag ik momenteel helemaal geen toegevoegde suiker. Nu ben ik geen echte snoepert maar 2 verjaardagen van mijn dochter niets mogen pakken, vond ik toch een uitdaging. ik heb deze ecake gemaakt voor mijzelf en wat heb ik genoten. even een keertje weer iets lekkers eten. dank je wel voor dit recept.
Vandaag gemaakt en gewoon NIET lekker. Ik snap er niks van! Zou heb kunnen komen doordat ik Blooker cacao gebruik en mijn roomboter ongezouten is? Het is echt zó bitter! Jammer. Had me er erg op verheugd… 😞
ik heb deze taart verschillende keren gemaakt, de eerste keer fantastisch gelukt en de tweede keer ook, derde keer totaal niet lekker, was de cake te hard gegaan, temperatuur net te hoog. nu zet ik oven een stukje lager en is die weer fantastisch. Inmiddels mijn eigen recept er van gemaakt, ik ben niet goed met roomboter , deze vervangen door 60 gr rijpe avocado, en de roomkaas vervangen door 60 gr kokosyoghurt. Eerlijk gezegd niet geweldig toen ik hem warm proefde, maar koud echt heerlijk. Nu een aan het maken met alleen kokosyogurt en er kleine stukjes dadel door gedaan. ik ben erg benieuwd hoe deze smaakt. Bedankt voor dit super recept!
Nog een geweldige recept.
Wat een heerlijke taart zeg. Super lekker.
Bedankt voor het recept.
Wow! Wat is ie lekker zeg. Hij is meteen de eerste keer perfect gelukt. Ik heb de dubbele hoeveelheid genomen en een normaal cakeblik. Met een gezin van 5, was ie met 3 dagen op.
Erg lekker!!
Ik doe er inderdaad nog wat stukjes 85% chocola in (25 g), iets minder amandelmeel (160 g) en kokosmeel (25 gram) en nog ca. 1,5 eetlepel gebroken lijnzaad.
Toprecept en heerlijk snel klaar. Ik gebruik een muffinvorm.
Al een aantal keer gemaakt! Super makkelijk en heel erg lekker! Top recept!!
Ik heb hem vandaag gemaakt met 30 gram keto chocolade stukjes en hij is werkelijk zalig! Ik heb hem omgerekend naar 1,5 keer beslag zodat hij in mijn grote cakeblik pastte, helemaal prima! Alleen jammer dat mijn cake ondanks het exact opvolgen van de beschrijving én het exact uitrekenen van de ingredienten toch inzakte na het bakken. Doet niet af aan de smaak, maar ik vraag me wel af of iemand tips heeft om dit te voorkomen? Eerst de eiwitten een beetje stijf kloppen? De boter niet geheel smelten? En ik wil deze ook eens proberen met kokosmeel, kan ik dezelfde verhouding met amandelmeel aanhouden?
Zo heerlijk! De eerste cake heb ik walnoten en gember erin gedaan. De tweede cake staat nu
in de oven met amandelen erin en cranberries. Ben benieuwd of tie net zo lekker is als de eerste cake, want die was super (met stevia 25 of 30 druppels). Ik krijg bezoek met kinderen
die houden misschien niet van gember. O, ik deed er ook een geprakte banaan in en 150 gr.
amandelmeel, ook iets meer boter natuurlijk
Zo lekker!! Nelleke.
Super lekker recept. Ik maak er muffins van, voeg soms wat blauwe bessen toe ah deeg, gebruik cocosolie en rauwe cacao. Snijdt de muffins door de helft en vries ze in. Echt mijn redding in geval van lekkere trek.
heerlijke, luchtige cake en heel makkelijk te maken, zoals al jullie recepten
Lekkere cake!
Makkelijk recept, heel goed resultaat erg luchtige cake. Totaal niet droog. Beetje zout toegevoegd, voor de roomkaas monchou gebruikt en nog 100 gram huttekase extra. Aantal plakjes in de vriezer gedaan. Bedankt weer voor een top recept.
Lekkere cake! ik heb er ook nog geraspte cocos doorheen geroerd. Als je van cocos houdt, ook erg geslaagd. Met een dot slagroom (zelf geklopt met wat Erytrithol) helemaal luxe.
De eerste keer dat ik hem gemaakt had vond ik het wat te droog. Nu voor de tweede keer een extra ei toegevoegd. Precies goed zo en de smaak is heerlijk!
Heb een dubbele hoeveelheid gemaakt, daar nog amandel extract en oploskoffie en een snuf zoit aan toegevoegd. Dit in een ronde springvorm gestort en de walnoten erop gedaan. kan ik ook iets snoepen met de kerst. Super recept. Hartelijk dank daarvoor.
Werkelijk te lekker! Bedankt voor dit geweldig recept. In deze tijd met kerst ben ik geneigd mee te doen met het lekkers die anderen eten, nu hoeft dat niet meer een struggle te zijn. Top! ☀️
Heerlijke cake en ik doe er nog extra cacao nibs door 🙂 Maak hem vandaag voor de 2e keer
Echt een heerlijke cake! Dank je wel voor het recept. Er vielen wel veel stukje walnoot af bij het snijden dus volgende keer doe ik de stukjes door het beslag. Ook heb ik iets meer bakpoeder gebruik. Het resultaat is een lekkere luchtige cake. Totaal niet droog maar precies goed!
Toprecept! Zelfs als je niet alles precies kunt afwegen.
Dag lowcarbchef,
wat een heerlijk recept van de chocoladecake,
ik bewaar een paar plakken in de koelkast ( het andere gedeelte gaat in de diepvries), in de koelkast krijgen de plakken na 1 à 2 dagen een wit beslag, kristalliseert er iets uit of is dit een schimmelvorming, herkent iemand dit ?
Graag een reactie, alvast bedankt.
Hi Ingrid,
Bedankt voor je vraag. Het kan zijn dat dit witte vlekjes zijn, door het koud worden van de cacao en boter. Net zo goed dat een chocolade reep witte plekken krijg als je het te warm of te koud bewaart. Ik durf dit niet met zekerheid te zeggen. Je kunt de plakjes altijd invriezen, zodat je zeker weet dat het vers is.
Groetjes,
Quint
Vandaag voor de tweede keer gemaakt : heerlijk van smaak. Mijn probleem : het blijft niet hoog, zakt in elkaar op een moment in de oven… Is er een oplossing ?
Eindelijk een recept dat gelukt is met amandelmeel.
Ik heb zelf iets meer bakpoeder toegevoegd 10 gram en een extra eetlepel erithritol toegevoegd.
Heerlijk luchtig en met de smaak van de walnoten erbovenop…..een blijvertje.
Heb de cake weer gemaakt vandaag, deze keer met stukjes pure chocolade er nog door heen en een klein beetje koekkruiden, ik vind de cake alleen zo droog. Iemand een tip om hem wat “kleffer” te krijgen?
Hallo ,ik begrijp even iets niet
De cake gaat in 10 plakken en per plak 1,1koolhydraten
Ik heb een dubbele hoeveelheid gemaakt maar daar staat precies hetzelfde 1 plak 1,1 !?!?
Dus dan maak je 20 plakken, klopt toch dat de voedingswaarde per plak hetzelfde blijft!?
Heel makkelijk te maken. Ik heb er kleine cakejes van gemaakt en ik heb ze 30 minuten in de oven gezet.
Kan ik ook olijfolie nemen ipv roomboter?? Of nog andere olie bv walnotenolie???
Hi Jaimy,
Je kunt eventueel ook kokosolie gebruiken. Een andere olie raad ik niet aan, vanwege de sterke smaak.
heerlijke cake. ik heb cocosrasp en smaakt heerlijk.
Wat een heerlijk recept! Sinds een paar weken kha aan het eten en ik voel me er goed bij. Wel mis ik mijn plakjes ontbijtkoek ontzettend. Deze cake heeft natuurijk een hele andere smaak, maar is echt een traktatie om af en toe te eten! Ontzettend blij met dit recept!
1 van de lekkerste cake die ik gemaakt heb tot nu toe.
Heerlijk van genieten en me zoontje geniet ook mee haha
Kan ik deze cake ook maken met griekse joyhurt ipv roomkaas ?
Hi Carthy,
Dat kan zeker, de cake wordt dan wel iets ‘natter’.
Groetjes,
Quint
Super lekker deze cake!
Gisteren gemaakt voor het eerst! Heb er stukjes chocolade erdoor gedaan, heerlijk die bite! Wij hebben zonder nootjes gemaakt.
Gister met beetje slagroom gegeten, en vandaag met plakjes aardbei erop ook erg lekker zo fris!!
Bedankt voor wederom een heerlijk recept!!
Heeeeeeeeeeerlijk!!! Als je niets zegt dan weten ze zelfs niet dat het zonder bloem is!
Is zelfs helemaal niet droog! ik kijk al uit naar de andere desserten!!!
Gister voor het eerst gemaakt
Makkelijk te maken en hij is heerlijk, dank je wel voor het recept!!
Heerlijke cake en makkelijk recept!!!
Gemaakt heerlijk met mascarpone ipv roomkaas prima gelukt
Snufje zout zie ik nergens wel gedaan
Zo makkelijk
Kortom heerlijk! Smaakt zo lekker. Een echte topper!
Erg lekker qua smaak, wel wat droog, maar met een toefje slagroom erbij helemaal top. Jammer dat ie bij het afkoelen toch in elkaar is gezakt.
Heb hem snel opgeborgen anders eet ik hem zo op.
Echt een heerlijke cake.
Als je de hoeveelheid verdubbeld…hoelang moet de cake dan in de oven?
Ik wil deze cake maken met Stevia Kristal Sweet, hoeveel heb ik dan nodig?:)
Hi Denise,
Je kunt het bijna 1 op 1 vervangen. Ik zou dan ca. 60 gr Steviala Kristal Sweet gebruiken.
Groetjes,
Quint
Hallo ,ik begrijp even iets niet
De cake gaat in 10 plakken en per plak 1,1koolhydraten
Ik heb een dubbele hoeveelheid gemaakt maar daar staat precies hetzelfde 1 plak 1,1 !?!?
Als je een dubbele hoeveelheid gebruikt, krijg je toch ook een dubbele hoeveelheid plakken? Dus aantal koolhydraten per plak blijft hetzelfde.
Heerlijk heel makkelijk,luchtige niet zoete heerlijke cake
Wat een GEWELDIGE cake en inderdaad supersnel gemaakt. Heerlijk ook door de touch met de walnoten! Wat ik miste, is informatie omtrent verzadigd vet, vezels, zout. Ik ben namelijk volop bezig met gezonder eten en koolhydraatarme producten passen daar prima bij. Ik zou het fijn vinden om daar iets meer over te horen. Bedankt alvast
Hi Loes,
Leuk om te horen! Ik zal dit in de toekomst bij nieuwe recepten erbij zetten :). Bedankt voor de feedback.
Groet,
Quint
Vandaag gemaakt en al weer een blijvertje heerlijk.
Super lekkere cake die super makkelijk te maken is. Deze ga ik zeker vaker maken 😊
Heerlijk. Zeker geen droge cake! Zoonlief en vrienden vonden het ook heerlijk.
Zeer makkelijk recept en superlekker Hier is het een blijver
Net gebakken! Super goed gelukt en
heel lekker!
Dankjewel voor deze heerlijke koek!
Word die ook zo hoog ?
Hee Anne, wat leuk. Ik ga het zeker proberen.
Erg lekker en zooo makkelijk te maken. Dank voor dit recept!!
Hello people, het is me ook gelukt! Ik heb wel ipv amandelmeel-wat ik niet had! Kokosmeel gebruikt😋🥥.. ben benieuwd wat de reacties gaat zijn hier thuis.
Heerlijk makkelijk recept super smaak
Gister gemaakt, hij is heerlijk! Echt een aanrader ook niet moeilijk om te maken. Hoelang kan ik dit bewaren in een afgesloten bak in de koelkast?
Deze vandaag gemaakt, hij is echt heerlijk! Perfect gelukt, die ga ik vaker maken!
Was deze zoet genoeg? Ook bakpapier nodig bij silicone vorm?
Is goed gelukt en goed van smaak. Door o.a. de smaak van pure cacao is deze niet als zoete cake te noemen, gelukkig daar was ik blij om.
Er is geen bakpapier oid nodig in een siliconenvorm. Ik heb deze in een zgn. tulbandvorm gemaakt, helemaal een leuk gezicht.
In het beslag heb ik een handvol (bevroren) blauwe en rode bessen gedaan, superlekkere variant waardoor je een twinkel in het chocoladedeeg proeft.