Ingrediënten
Schaal
- 125 gr amandelmeel
- 70 gr erythritol
- 25 gr cacaopoeder
- 5 gr bakpoeder
- 3 eieren
- 50 gr zachte roomkaas
- 60 gr gesmolten roomboter
- 1 tl vanille extract
- 30 gr walnoten
- optioneel: chocolade druppels.
Bereidingswijze
- Verwarm de heteluchtoven voor op 175 graden. Voeg de amandelmeel, erythritol, cacaopoeder en bakpoeder toe aan een grote mengkom. Meng de inhoud van de kom met een garde goed door elkaar.
- Voeg nu de eieren, zachte roomkaas, gesmolten roomboter en vanille extract toe aan de kom met het meel en meng dit met een elektrische mixer goed door elkaar. Bekleed een kleine cakevorm (20 cm) met bakpapier en schenk het beslag in de vorm.
- Snijd de walnoten in kleine stukjes en strooi dit over het beslag. Bak de chocoladecake ca. 45-50 minuten in de voorverwarmde oven. Ze de deur van de oven op na het bakken en laat de cake op deze manier afkoelen.
- Snijd de cake in ca. 10 plakken en bewaar in een afgesloten trommel. Je kunt de cake ook invriezen.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 plakje (1/10)
- Calorieën: 166
- Vetten: 15,5
- Koolhydraten: 1,1
- Eiwitten: 4,4