Ingrediënten
Schaal
- 480 ml ongezoete amandelmelk of kokosmelk (alpro)
- 40 ml slagroom
- 2–4 el cacaopoeder
- snufje zout
- 1 tl vanilla aroma
- 4 el erythritol
- 1/4 tl xanthaangom of arrowroot
- 2 el water
Bereidingswijze
- Meng in een blender de amandelmelk, slagroom, cacaopoeder, vanille aroma, erythritol en zout. Schenk de chocolademelk in een steelpannetje en plaats het pannetje boven een laag vuur.
- Meng vervolgens in een klein kommetje de xanthaangom en water. Voeg het mengsel toe aan de chocolademelk en kook dit al roerend mee totdat de chocolademelk is ingedikt. Schenk de chocolademelk in twee glazen en serveer warm of koud.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 glas
- Calorieën: 157
- Vetten: 12,8
- Koolhydraten: 2,7
- Eiwitten: 4,8