Ingrediënten
Schaal
- 5 gelatineblaadjes
- 250 ml slagroom
- 50 gr erythritol poeder
- 150 ml Alpro Mild&Creamy no sugars
- 100 gr pure chocolade melties
Topping
- 100 ml slagroom
- 25 gr erythritol poeder
- 20 gr pure chocolade melties
Bereidingswijze
- Week de gelatineblaadjes minimaal 10 minuten in koud water. Verwarm ondertussen in een steelpan de slagroom, erythritol-poeder en Mild & Creamy. Verhit de slagroom ongeveer 10 minuten, totdat de suiker goed is opgelost.
- Haal de pan van het vuur en knijp de gelatineblaadjes uit. Roer de gelatine door de hete slagroom, totdat het volledig is opgelost. Voeg vervolgens de chocolade melties toe en roer, totdat de chocolade is gesmolten en gemengd met de room.
- Vet een puddingvorm of tulband of gebruik kleine ramekin schaaltjes. Schenk het chocolademengsel in de vorm of schaaltjes en dek af met vershoudfolie. Zet de pudding een nachtje of minimaal 6 uur in de koelkast.
- Klop voor het serveren van de pudding de slagroom voor de topping stijf en voeg op het eind de erythritol-poeder toe. Schep de slagroom in een spuitzak en leg even in de koelkast.
- Schaaf met een scherp mes wat chocolade van de dark melties af. Het is ook mogelijk om krullen te maken. Smelt hiervoor melties en smeer dit op een snijplank. Zet in de koelkast en schraap daarna met een scherp mes de chocolade in mooie krullen.
- Haal de pudding uit de koelkast en garneer met de slagroom en chocolade. Eet smakelijk!
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 schaaltje of stukje (1/6)
- Calorieën: 299
- Vetten: 28,3
- Koolhydraten: 2,8
- Vezels: 8,7
- Eiwitten: 3,7