Ingrediënten
Schaal
Soesjes
- 4 eieren (M)
- 1 tl vanille extract
- 1 tl bakpoeder
- 25 gr erythritol poedersuiker
Slagroomvulling
- 150 ml verse slagroom
- 50 ml mascarpone
- 35 gr erythritol poedersuiker
Topping
- 100 gr melk of pure chocolade melties
- 10 gr kokosolie
Bereidingswijze
- Verwarm een heteluchtoven voor op 160 °C. Bekleed vervolgens een bakplaat met bakpapier. Pak nu twee kommen en splits daarin de eieren. Het eiwit in de ene en de dooiers in de andere. Voor dit recept heb je alleen de eiwitten nodig.
- Voeg de vanille extract, bakpoeder, zout en de ery-poeder toe aan de kom met de eiwitten. Pak nu een elektrische mixer en klop de eiwitten stijf.
- Schep de opgeklopte eiwit in een grote spuitzak en knip het puntje eraf. Spuit nu 24 bolletjes op de bakplaat bekleed met bakpapier. Bak de soesjes 15-18 minuten af in de voorverwarmde oven.
- Houd de oven goed in de gaten, want de soesjes kunnen gemakkelijk verbranden. Als ze goudbruin gekleurd zijn, zijn ze klaar. Laat de soesjes buiten de oven volledig afkoelen. Ze storten iets in, maar dit maakt niet uit, want je vult ze later op met de opgeklopte slagroom.
- Klop ondertussen de slagroom stijf. Voeg hiervoor koude slagroom, samen met ery-poeder, mascarpone en vanille extract toe aan een kom. Klop met een elektrische mixer op, totdat er pieken ontstaan.
- Schep de slagroom in een spuitzak en leg deze even in de koelkast, totdat de soesjes klaar zijn. Prik als de soesjes zijn gebakken en afgekoeld met een klein mesje in elk soesje aan de onderkant een gaatje.
- Zet de spuitmond in het gaatje en vul elk soesje met slagroom. Leg de plaat met gevulde soesjes even in de koelkast.
- Smelt de chocolade druppels samen met een beetje kokosolie volgens de au-bain-marie methode. Vul een laagje water in een pan en breng dit aan de kook. Doe de chocolade en kokosolie in een hittebestendige kom en zet deze op de pan. Laat de chocolade al roerend smelten.
- Haal de soesjes uit de koelkast en dip elk soesje in de gesmolten chocolade. Leg de soesjes op een plaat bekleed met bakpapier en laat daarna de chocolade 30 minuten in de koelkast hard worden.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 soesje
- Calorieën: 63
- Vetten: 5,8
- Koolhydraten: 0,5
- Vezels: 1,8
- Eiwitten: 1,5