Ingrediënten
Schaal
Cake
- 130 gr amandelmeel
- 45 gr cacaopoeder
- 75 tot 90 gr erythritol
- 1/2 el bakpoeder
- 1/2 tl kaneel
- snufje zout
- 65 gr roomboter, ongezouten
- 4 eieren (M)
- 50 gr roomkaas
- 1/2 tl vanille-extract
Ganache
- 130 gr pure chocolade, 75 tot 85% cacao
- 1 el suikervrije stroop
- 45 gr roomboter, ongezouten
- 55 gr zure room (sour cream)
- 1/4 tl vanille-extract
- 85 gr roomkaas
Topping
- handje frambozen
- handje bramen
- handje aardbeien
- handje blauwe bessen
Bereidingswijze
- Verwarm de heteluchtoven voor op 175 graden.
- Meng de droge ingrediënten voor de cake in een kom goed door elkaar.
- Smelt de boter in een pannetje. Laat even afkoelen en meng dit dan samen met de eieren, roomkaas en vanille-extract in een keukenmachine tot een klontvrij mengsel.
- Voeg in vier delen het meelmengsel bij het natte mengsel in de machine en mix, totdat er een glad beslag ontstaat.
- Bekleed de bodem van een springvorm (18 cm) met bakpapier en vet de randen goed in met boter. Schep het beslag in de springvorm en bak de cake 30 minuten in de voorverwarmde oven.
- Laat de cake na het bakken afkoelen. Snijd de cake horizontaal doormidden, zodat je twee plakken krijgt. Dit kan met een scherp mes of een taartzaag.
- Ga verder met het maken van de ganache. Breek de chocolade in een mengkom en voeg wat suikervrije siroop toe. Zet opzij.
- Doe de boter, zure room, vanille-extract en roomkaas in een steelpannetje. Verwarm het mengsel al roerend en zet het vuur uit als het begint te pruttelen. Schenk het mengsel over de chocolade in de kom en meng met een garde, totdat alles goed is gemengd.
- Laat even 5-10 minuten afkoelen. Klop de ganache dan met een elektrische mixer een paar minuten luchtig.
- Verdeel de ganache in twee delen en gebruik het eerste deel om de taart te vullen. Smeer de bodem van de taart in en verdeel goed. Leg de andere helft van de taart erop en druk aan. Strijk de rest van de ganache over de hele taart, behalve de onderkant. Strijk glad en laat een uur hard worden in de koelkast.
- Haal de taart uit de koeling en versier vlak voor het serveren met vers fruit naar keuze. Je haalt ca. 8 stukken uit de taart.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 stukje
- Calorieën: 399
- Vetten: 35,9
- Koolhydraten: 5,1
- Vezels: 4,4
- Eiwitten: 11