Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Chocoladetaart met chocolade bloemen en noten.

Koolhydraatarme chocoladetaart

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 4.5 sterren uit 12 review(s)
  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 200
  • Totale tijd: 215
  • Porties: 12 puntjes 1x
  • Categorie: Dessert, Snacks

Ingrediënten

Schaal

Bodem:

Vulling:

  • 250 ml slagroom, 35% vet
  • 250 gr mascarpone
  • 5 gelatineblaadjes
  • 40 gr Sukrin Icing
  • 100 gr pure chocolade, 85% cacao

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden. Snijd de roomboter in blokjes en voeg dit samen met de Sukrin Gold, hazelnootmeel, amandelmeel, psylliumvezels en zout toe aan een kom. Kneed dit met de handen tot een samenhangend deeg en laat het deeg 10 minuten rusten.
  2. Bekleed een springvorm van 20 cm met een vel bakpapier. Voeg het deeg toe aan de springvorm en verdeel het deeg over de bodem. Druk het deeg goed aan met de vingers en bak de bodem 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  3. Vul een kommetje met koud water en voeg de gelatineblaadjes toe. Laat de blaadjes 5-10 minuten weken. Voeg vervolgens de chocolade toe aan een hittebestendige kom en zet deze bovenop een steelpannetje gevuld met een laagje water. Breng het water aan de kook en smelt de chocolade. Roer even goed en laat de gesmolten chocolade afkoelen in de koelkast.
  4. Breng nu 50 ml water in een klein pannetje aan de kook. Haal het pannetje van het vuur en voeg al roerend de gelatineblaadje toe aan het hete water.
  5. Pak vervolgens een grote kom en voeg de mascarpone, slagroom en Sukrin Icing toe. Klop dit mengsel met een elektrische mixer op tot een luchtige massa. Haal de gesmolten chocolade uit de koelkast en voeg dit toe aan het slagroommengsel. Meng nog eens goed met de mixer tot een klontvrij beslag en voeg al roerend de opgeloste gelatine toe.
  6. Schenk de taartvulling in de springvorm met de afgebakken bodem en tik de vorm een paar keer op het aanrecht. Zet de chocoladetaart in de koelkast en laat minimaal 3 uur in de koelkast opstijven. Snijd de taart na het opstijven in 12 puntjes. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 puntje (1/12)
  • Calorieën: 272
  • Vetten: 26,9
  • Koolhydraten: 3,6
  • Eiwitten: 3,7