Ijs liefhebbers opgelet! Met dit recept maak je heerlijke koolhydraatarme chocosticks. Deze chocosticks lijken qua uiterlijk en smaak op de chocosticks die je kunt kopen in de supermarkt. Het is een slagroomijsje omhuld met een dun laagje chocolade. Super lekker en laag in koolhydraten!
Chocosticks maken
De basis voor onze koolhydraatarme chocosticks is slagroom, amandemelk en een beetje xanthaangom. De xanthaangom zorgt ervoor dat het ijs niet volledig kristalliseert. Verder hebben het slagroomijs op smaak gebracht met vanille en voor de zoetheid een beetje erythritol. Het chocolade laagje maakt deze ijsjes natuurlijk helemaal af. Wij hebben gekozen om suikervrije balance melkchocolade te gebruiken, maar je kunt eventueel ook kiezen voor pure chocolade, 85% cacao.
Tips
Je smelt mogelijk te veel melkchocolade voor alle ijsjes, het is echter belangrijk om veel te smelten, zodat je de ijsjes gemakkelijk kunt bedekken met chocolade. Je kunt de overgebleven chocolade gebruiken voor ieder ander recept. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere ijs recepten.
Koolhydraatarme chocosticks
- Bereidingstijd: 240
- Kooktijd: 10
- Totale tijd: 250
- Porties: 8 ijsjes 1x
- Categorie: Dessert, Snacks
Ingrediënten
- 250 ml slagroom
- 50 ml amandelmelk
- 50 ml water
- 30 tot 50 gr erythritol
- 1/4 tl xanthaangom
- 1/2 tl vanille extract
- 160 gr melkchocolade, suikervrij
- 15 gr kokosolie
Bereidingswijze
- Voeg de slagroom, vanille extract en amandelmelk toe aan een mengkom. Mix het geheel vervolgens romig op.
- Voeg het water en erythritol toe aan een steelpannetje. Breng dit boven een laag vuur aan de kook. Voeg vervolgens al roerend de xanthaangom toe. Blijf roeren tot de xanthaangom is opgelost is en je suikerwater wat indikt. Daarna zet je het vuur uit.
- Voeg het suikerwater al roerend toe aan de opgeklopte slagroom. Schep de vulling in een spuitzak. Knip het puntje eraf. Verdeel de vulling over de 8 ijsvormpjes. Tik een paar keer op de aanrecht met de vormpjes, zodat de luchtbellen eruit zijn. Dek af met huishoudfolie en leg voor minimaal 4 uur in de vriezer.
- Smelt de melkchocolade samen met de kokosolie volgens de au-bain-marie methode. En schenk daarna in een diepe beker of glas, die breed genoeg is om de ijses in te dippen.
- Haal de ijsjes uit de vriezer en dip ze 1 voor 1 in de melkchocolade. Doordat ze zo koud zijn, zal de chocolade direct stollen. Je kunt ze daarna weer inpakken in huishoudfolie en zo maximaal 3 maanden in de vriezer bewaren.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 ijsje
- Calorieën: 198
- Vetten: 18,5
- Koolhydraten: 2,7
- Eiwitten: 2,2
Ziet er heerlijk uit. Wat gebruik je als ijsvormpjes?
Hi Marle,
Wij hebben zelf magnumachtige ijsvormpjes gebruikt (siliconen ijsvorm).
Groetjes,
Quint