Ingrediënten
Schaal
- 250 ml slagroom
- 50 ml amandelmelk
- 50 ml water
- 30 tot 50 gr erythritol
- 1/4 tl xanthaangom
- 1/2 tl vanille extract
- 160 gr melkchocolade, suikervrij
- 15 gr kokosolie
Bereidingswijze
- Voeg de slagroom, vanille extract en amandelmelk toe aan een mengkom. Mix het geheel vervolgens romig op.
- Voeg het water en erythritol toe aan een steelpannetje. Breng dit boven een laag vuur aan de kook. Voeg vervolgens al roerend de xanthaangom toe. Blijf roeren tot de xanthaangom is opgelost is en je suikerwater wat indikt. Daarna zet je het vuur uit.
- Voeg het suikerwater al roerend toe aan de opgeklopte slagroom. Schep de vulling in een spuitzak. Knip het puntje eraf. Verdeel de vulling over de 8 ijsvormpjes. Tik een paar keer op de aanrecht met de vormpjes, zodat de luchtbellen eruit zijn. Dek af met huishoudfolie en leg voor minimaal 4 uur in de vriezer.
- Smelt de melkchocolade samen met de kokosolie volgens de au-bain-marie methode. En schenk daarna in een diepe beker of glas, die breed genoeg is om de ijses in te dippen.
- Haal de ijsjes uit de vriezer en dip ze 1 voor 1 in de melkchocolade. Doordat ze zo koud zijn, zal de chocolade direct stollen. Je kunt ze daarna weer inpakken in huishoudfolie en zo maximaal 3 maanden in de vriezer bewaren.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 ijsje
- Calorieën: 198
- Vetten: 18,5
- Koolhydraten: 2,7
- Eiwitten: 2,2