Ingrediënten
Schaal
- 200 gr amandelmeel
- 90 gr hazelnootmeel
- 25 gr arrowroot
- 1 tl bakpoeder
- snufje zout
- 80 gr erythritol of naar smaak
- 3 kleine citroenen of 2 grote citroenen
- 3 eieren (M)
- 75 ml kokosolie
- 50 gr Lowcarbchef Maple stroop
- 250 gr verse bosbessen of blauwe bessen
Bereidingswijze
- Verwarm de heteluchtoven voor op 165 graden. Vet de randen van een springvorm van 24 cm in met wat boter en bekleed de bodem met bakpapier.
- Meng de droge ingrediënten in een kom met elkaar. Maak de citroen schoon met kokend water en rasp 1/2 citroen en voeg de geraspte schil toe aan de droge ingrediënten.
- Doe de eieren in en kom en klop ze kort op met een elektrische mixer. Smelt de kokosolie en pers alle citroenen uit. Laat de kokosolie iets afkoelen en voeg dit dan samen met het citroensap en Maple stroop toe aan de eieren.
- Meng de natte ingrediënten met een elektrische mixer goed door elkaar. Voeg het meelmengsel toe aan het eimengsel en meng nogmaals goed.
- Schep 2/3 van de bosbessen door het beslag en schep het beslag in de ingevette springvorm. Strooi de rest van de bosbessen over de cake en druk iets aan.
- Zet in de voorverwarmde oven voor 55 tot 60 minuten. Bedek de cake eventueel na 30 tot 40 minuten bakken met aluminiumfolie, zodat de cake niet verbrand.
- Haal uit de oven en laat volledig afkoelen. Snijd daarna in 12 stukken en genieten maar!
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 stuk (1/12 van het totaal)
- Calorieën: 263
- Vetten: 22,5
- Koolhydraten: 6,3
- Vezels: 6,2
- Eiwitten: 6,8