Ingrediënten
Schaal
Bodem:
- 2 eieren
- 100 gr amandelmeel
- 100 gr roomkaas
- 30 gr Sukrin Icing
- 30 gr roomboter, ongezouten
- 1 tl bakpoeder
- 1 tl vanille aroma
Kwarkvulling:
- 500 gr volle kwark
- 250 ml slagroom
- 45 gr Sukrin Icing
- 2 citroenen bio
- 6 tot 8 blaadjes gelatine
- 1 tl citroen aroma
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Haal de roomkaas uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen. Meng in een grote kom het amandelmeel, bakpoeder en de Sukrin Icing. Smelt vervolgens in een klein pannetje de roomboter. Voeg de eieren, vanille aroma, gesmolten boter en roomkaas toe aan de kom en klop dit met een elektrische mixer tot een samenhangend deeg.
- Bekleed een springvorm van 20 of 22 cm met een vel bakpapier. Schenk en/of schep het beslag in de springvorm en bak de bodem 15-20 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de bodem na het bakken minimaal 30 minuten afkoelen.
- Rasp vervolgens 2 citroenen en pers het sap uit. Laat de gelatine blaadjes weken in koud water. Schenk het citroensap en eventueel een el water in een pannetje en verwarm dit boven een laag vuur. Knijp de gelatine uit en voeg dit toe aan het warme citroensap. Roer even goed en zet opzij.
- Klop ondertussen de slagroom met de Sukrin Icing romig en voeg beetje bij beetje de kwark, citroenrasp, citroenaroma toe. Voeg ten slotte het citroensap met opgeloste gelatine toe en meng dit goed door het kwarkmengsel. Giet het kwarkmengsel dan op de bodem en tik de vorm een paar keer op het aanrecht. Laat de citroen kwarktaart de hele nacht of minimaal 4 uur in de koelkast opstijven.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 stuk (1/8)
- Calorieën: 313
- Vetten: 28,2
- Koolhydraten: 5,1
- Eiwitten: 9,8