Ingrediënten
Schaal
Pancakes
- 2 eieren (M)
- 100 gr cottage cheese
- 1/2 tl vanille extract
- 1 el citroensap
- 1/2 tl citroenrasp
- 40 gr amandelmeel
- 1 el kokosmeel
- 1 el maanzaad
- 2 el erythritol of Sukrin Icing
- 1 tl bakpoeder
- snufje zout
- 2 el boter of kokosolie
Yoghurt-topping
- 50 ml Griekse yoghurt + 20 gr cottage cheese
- 1/2 tl citroensap
- 1/2 el Sukrin Icing (optioneel)
- citroenrasp (garnering)
- maanzaad (garnering)
Bereidingswijze
- Splits de eieren boven 2 kommen, de eiwitten in de ene en de dooiers in de andere. Klop vervolgens met een elektrische mixer de eiwitten stijf.
- Voeg de cottage cheese, vanille extract en citroensap en rasp toe aan de eidooiers en klop dit goed door elkaar.
- Meng in een derde kom het amandelmeel, kokosmeel, maanzaad, erythritol, bakpoeder en het snufje zout goed door elkaar. Voeg vervolgens het eidooiermengsel toe aan het meelmengsel en meng dit goed door elkaar.
- Spatel nu het opgeklopte eiwit voorzichtig door het beslag en zorg ervoor dat alles goed is gemengd.
- Verwarm een el boter of kokosolie in een grote koekenpan. Schep een grote lepel van het beslag in de pan en doe dit nog 2 keer. Houd voldoende ruimte tussen de pannenkoeken. Doe de deksel op de pan en zet het vuur laag.
- Bak de pannenkoeken 5 tot 8 minuten en draai ze dan met een spatel voorzichtig om. Bak de andere kant nog 3 minuten en leg de pancakes daarna op een bord.
- Herhaal stap 5 en 6 met de rest van het beslag, totdat je ca. 6 pancakes hebt gebakken.
- Meng ondertussen voor de topping de yoghurt met de cottage cheese. Voeg een klein beetje citroensap en evt. Sukrin Icing toe en roer goed.
- Verdeel de pannenkoeken over 2 borden en garneer met de yoghurt-topping, citroenrasp en maanzaad.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 3 pancakes (1/2 van het totaal)
- Calorieën: 367
- Vetten: 29,1
- Koolhydraten: 3,5
- Vezels: 4,0
- Eiwitten: 20,9