Ingrediënten
Schaal
Bodem
- 130 gr amandelmeel
- 20 gr kokosmeel
- 35 gr erythritol
- 90 gr gesmolten roomboter
- 1/2 tl vanille extract
- rasp van 1/2 citroen
- snufje zout
Monchou-vulling
- 1 tot 2 gelatineblaadjes (optioneel)
- 200 gr MonChou (roomkaas)
- 250 ml slagroom
- 30 tot 40 gr erythritol
- sap van 1 citroen (30 ml)
- rasp van 1/2 citroen
- 2 el lemon curd
Topping
- 1/2 van ons lemon curd recept
Bereidingswijze
- Verwarm de heteluchtoven oven voor op 175 graden. Bekleed een ronde springvorm (25cm) met bakpapier en vet de zijkanten in.
- Voeg alle ingrediënten voor de bodem toe aan een mengkom. Mix dit goed door. Verdeel daarna het beslag in de springvorm. Maak je handen een beetje nat en druk het deeg aan. Bak de bodem 20 tot 30 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven. Laat de bodem daarna buiten de oven volledig afkoelen.
- Week eventueel de gelatineblaadjes in een kommetje met water. Klop vervolgens de monchou en 200 ml slagroom romig en stijf. Roer de erythritol, koude lemon curd, sap van 1 citroen en rasp van 1/2 citroen door de slagroom en monchou, totdat alles goed is gemengd.
- Schenk de overgebleven slagroom (50 ml) in een steelpannetje en breng dit aan de kook. Haal de pan van het vuur als de slagroom kookt. Knijp de gelatineblaadjes uit en voeg dit al roerend toe aan de slagroom.
- Voeg al roerend de slagroom met opgeloste gelatine toe aan de MonChou vulling. Schep de vulling vervolgens in de springvorm met de gebakken bodem.
- Maak met de achterkant van een vork een spiraalvorm in de taart. Zodat je deze spiraalvorm kunt vullen met de overgebleven lemon curd. Laat de taart daarna minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
- Voor een gladde lemon curd topping doe je de taart eerst minimaal 2 uur in de koelkast. Na het opstijven strijk je koude lemon curd over de bovenkant van de taart.
- Snijd de taart per punt af of in een keer in 10 tot 12 puntjes. Eet smakelijk!
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 puntje (1/12)
- Calorieën: 295
- Vetten: 29,3
- Koolhydraten: 1,8
- Eiwitten: 5,2