Ingrediënten
Schaal
Cake:
- 200 gr amandelmeel
- 115 gr monchou
- 70 gr roomboter
- 6 eieren
- 60 gr erythritol
- 25 ml citroensap
- 1 tl citroenaroma
- 1 tl bakpoeder (2 tl als je geen xanthaangom gebruikt)
- optioneel: 1 tl xanthaangom
Topping:
- 100 gr roomkaas
- 3 el water
- 5 el ery-poedersuiker
- 1 el citroensap
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 170 graden en zorg ervoor dat de monchou en roomboter op kamertemperatuur zijn. Klop vervolgens in een grote kom de boter en monchou met een elektrische mixer door elkaar. Voeg dan de erythritol toe en klop nog eens goed door elkaar met de mixer.
- Voeg dan al kloppend de eieren, citroensap en citroenaroma toe. Voeg tenslotte de amandelmeel, bakpoeder en xanthaangom toe en klop nog eens goed door elkaar.
- Schenk het beslag in een goed ingevette cakevorm en bak de cake 50-60 minuten in de voorverwarmde oven. Controleer na het bakken of de cake gaar is door er een prikker in te steken. Komt hij er schoon uit, dan is de cake goed. Laat de cake na het bakken goed afkoelen.
- Om de frosting te maken meng je in een klein kommetje met een garde de roomkaas, water, erythritol poeder en citroensap goed door elkaar. Als de cake goed is afgekoeld kun je de topping over de bovenkant van de cake verdelen. Eet smakelijk!
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 plakjes
- Calorieën: 205
- Vetten: 18,2
- Koolhydraten: 3,1
- Eiwitten: 6,6