Ingrediënten
Schaal
- 2 middelgrote courgettes
- 2 el kokosmeel
- 2 el amandelmeel
- 1 tot 2 el verse basilicum
- 1 tl gedroogde basilicum
- zout en peper naar smaak
- 2 eieren (M)
- 40 gr zachte geitenkaas
- 3 el olijfolie
- 1 stengel bosui
Bereidingswijze
- Rasp de courgette en doe de geraspte courgette in een vergiet. Strooi er wat zout over en laat minimaal 30 minuten uitlekken. Schep tussendoor een keer om.
- Knijp de courgette uit tussen je handen zodat het vocht eruit komt. Doe de geraspte courgette in een schone (thee)doek en wring het laatste beetje vocht eruit.
- Doe de courgette in een kom samen met het meel, verse basilicum (fijn gesneden), gedroogde basilicum, peper en zout. Klop vervolgens de eieren los en roer deze door het meel en de courgette. Voeg de geitenkaas in kleine stukjes toe en roer dit door het beslag.
- Zet een pan op middelhoog vuur en voeg wat olie toe. Vorm een klein balletje van het beslag en druk plat tussen je handen. Leg de pannenkoekjes vervolgens in de pan en druk indien nodig nog iets platter.
- Bak de courgette pannenkoekjes in ongeveer 4 minuten per kant goudbruin.
- Herhaal stap 4 en 5 tot het beslag op is. Een portie staat gelijk aan 3 pannenkoekjes. Serveer de courgette pannenkoekjes met een lekker sausje en garneer met wat extra kaas en fijngesneden bosui.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 pannenkoekje
- Calorieën: 121
- Vetten: 9,3
- Koolhydraten: 2,7
- Vezels: 2,3
- Eiwitten: 5,5