Speciaal voor Valentijnsdag hebben we deze heerlijke koolhydraatarme cranberry repen gemaakt! Deze zachte repen gemaakt van amandelmeel en gevuld met cranberries en noten zijn leuk om je geliefde mee te verassen, maar ook super lekker om zelf van te smullen. De evenwichtige combinatie van fris, zuur en zoet maakt deze repen zo speciaal en lekker.
Cranberry ‘repen’ maken
Deze cranberry repen zijn geen harde repen, maar zachte repen met een cake structuur. De basis bestaat uit amandelmeel, eieren, roomkaas, boter en de natuurlijke zoetstof erythritol. We hebben uiteraard amandelmeel en erythritol van ons eigen merk gebruikt voor het beste resultaat. De repen zijn gevuld met pecannoten en verse cranberries. Ten slotte hebben we de repen bedekt met een laagje gesmolten witte chocolade. Je kunt dit echter ook weglaten als je wat meer op de calorieën wilt letten. Kortom een heerlijke koolhydraatarme lekkernij voor bij de koffie of thee.
Tips
Bij het gebruik van een witte chocolade reep krijg je een dun laagje witte chocolade op de repen. Voor een dikkere laag raden we aan om twee repen te gebruiken. Zonder de chocolade bevat een reep 213 kcal en 2,5 gr koolhydraten. De pecannoten kun je eventueel vervanger door walnoten. De cranberry repen blijven zeker 3 tot 4 dagen goed in de koelkast. Je kunt ze ook per reep invriezen. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere snack recepten.
Koolhydraatarme cranberry repen
- Bereidingstijd: 20
- Kooktijd: 40
- Totale tijd: 60
- Porties: 12 repen 1x
- Categorie: Snacks
Ingrediënten
Cake
- 200 gr amandelmeel
- 3 eieren (M)
- 125 gr roomkaas
- 50 gr boter
- 75 gr erythritol
- 125 gr cranberries
- 50 gr pecannoten
- 2 tl vanille extract
- 2 tl bakpoeder
- snufje zout
Topping (optioneel)
- 1 reep balance witte chocolade
Bereidingswijze
- Verwarm de heteluchtoven voor op 170 graden. Voeg de roomkaas (zacht), boter (zacht), erythritol en vanille extract toe aan een kom. Klop dit vervolgens met een elektrische mixer luchtig. Voeg dan tijdens het kloppen de eieren toe en mix nog even goed.
- Pak nu nog een kom en meng hierin de amandelmeel, bakpoeder en het snufje zout. Voeg nu het meelmengsel toe aan de kom met de eieren en meng dit goed door elkaar. Snijd vervolgens de pecannoten in kleine stukjes en roer de noten door het beslag.
- Bekleed een grote vierkante bakvorm met bakpapier. Schep de helft van het beslag in de bakvorm. Voeg vervolgens de cranberries toe en bedek deze met het laatste beetje beslag. Bak de cake ongeveer 40 tot 45 minuten in de voorverwarmde oven. Controleer met een satéprikker of de cake gaar is.
- Haal de cake na het bakken uit oven en laat volledig afkoelen. Smelt vervolgens de witte chocolade au-bain-marie. Pak een steelpannetje en vul deze met een laagje water. Breng aan de kook en plaats een hittebestendige kom met daarin de chocolade. Smelt en verdeel over de cake in de bakvorm.
- Laat de chocolade uitharden op het aanrecht en vervolgens volledig in de koelkast. Snijd de cake in 6 repen en snijd elke reep door tweeen, zodat je in totaal 12 repen hebt. Eet smakelijk!
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 reep (1/12)
- Calorieën: 254
- Vetten: 22,1
- Koolhydraten: 3,4
- Eiwitten: 6,9
Aangezien ik er tijdens het bakken, of eigenlijk er dus net voor, achter kwam dat ik geen vierkant bakblik had heb ik het beslag in muffinvormpjes gedaan (niet goed voorbereid dus…). Eerst 20 minuten op 170 graden in de oven en toen nog 15 minuten op 150 graden. Ze smaken heerlijk!
Misschien rare vraag maar heb je verse of gedroogde cranberries gebruikt?
Hi Suzanne,
We hebben verse cranberries gebruikt. De gedroogde bevatten te veel suiker!
Gr,
Quint
Dankjewel voor de reactie maar aiiii die waren nergens te vinden in de winkel. Ga ik het maar proberen met frambozen…..
Hi Suzanne,
Ah balen! Vaak liggen ze in de diepvries. Ze zijn helaas niet altijd vers verkrijgbaar.
Groetjes,
Quint
Hallo,
Welke afmeting heeft de vierkante bakvorm?
Groetjes
Hi Rachelle,
Wij hebben een bakvorm met de afmeting 24×24 cm gebruikt.
Groetjes,
Quint