Een heerlijke Indiaas curry recept met bloemkoolrijst!
Een heerlijk koolhydraatarm hoofdgerecht, koolhydraatarme curry madras. Dit is een heerlijk Indiaas curry recept met kip en bloemkoolrijst. De curry madras is makkelijk om te maken en heeft een lekkere pittige smaak. Curry madras is een gerecht dat oorspronkelijk komt uit het zuiden van India. Het kruidenmengsel bestaat uit kurkuma, koriander, komijn, koriander, chilipoeder, nootmuskaat en rode chilipeper. De curry wordt verder aangevuld met groente, kokosmelk en vlees naar keuze. Je kunt zelf met het recept experimenteren door meer of minder kruiden toe te voegen. Zo kun je bijvoorbeeld de zaadjes van de rode peper weggooien of juist toevoegen aan het gerecht om het extra pittig te maken. Plaats onderaan de pagina een reactie als je vragen of opmerkingen hebt over het recept!
PrintKoolhydraatarme curry madras
- Bereidingstijd: 15
- Kooktijd: 25
- Totale tijd: 40 minutes
- Porties: 4 porties 1x
- Categorie: Hoofdgerecht
- Keuken: Indiase
Ingrediënten
- 600 gr kipfilet, in blokjes gesneden
- 1 rode paprika
- 1 rode ui
- 1–2 teentjes knoflook, geperst
- 1 stukje verse gember (duimgrote)
- 3–4 grote tomaten
- 1 rode peper, zonder zaadjes
- 1/2 tl gemalen komijn
- 1/2 tl gemalen koriander
- 1 tl kurkuma
- 1 tl witte peper
- 1 tl chilipoeder
- 1 tl nootmuskaat
- 200 ml kokosmelk
- 600 gr bloemkoolrijst
- 1 limoen
- zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
- Verwarm in een grote sauspan op een middelhoog vuur 1-2 eetlepels wokolie. Voeg de kipfiletblokjes toe en bak deze 5-7 minuten goudbruin. Snijd dan op een grote snijplank de paprika, tomaten en de rode ui in kleine stukjes. Schil de gember en snijd deze fijn in kleine stukjes. Snijd de rode peper ook in kleine stukjes. Als je van extra pittig houdt, kan je de zaadjes erbij laten.
- Laat dan het vocht van de kip uit de pan uitlekken en verplaats met een spatel de kip naar de andere kant van de pan. Schenk een beetje wokolie in de pan en voeg de rode ui en knoflook toe en bak dit kort mee. Voeg dan ook de rode peper, paprika, gember, witte peper, kurkuma, koriander en komijn toe en bak dit 30 seconde al roerend mee. Voeg dan de tomatenblokjes samen met de nootmuskaat en gemalen chilipeper toe aan de pan en bak nog eens 5 minuten op een middelhoog vuur.
- Voeg dan de kokosmelk toe en laat alles 10-15 minuten sudderen op een laag vuur. Als de curry madras bijna klaar is, kan je de bloemkoolrijst roosteren. Verwarm hiervoor 1 el wokolie in een koekenpan. Voeg de bloemkoolrijst toe en kruid met peper en zout naar smaak. Roerbak de bloemkoolrijst 2-3 minuten op een middelhoog vuur gaar. Verdeel de rijst en curry madras over vier borden en garneer met koriander en verse limoensap.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1/4 van de curry
- Calorieën: 322
- Vetten: 11,2
- Koolhydraten: 13,0
- Eiwitten: 41,3
Echt heel erg lekker, dit staat vanaf nu vaker op het menu
Super lekker!!! Blij dat er morgen nog een portie is 😁😋
Vandaag gemaakt, was heerlijk, maar ik miste idd ook nog iets om de smaak wat sterker te maken, Vlg x meer met de kruiden spelen, geserveerd met bloemkoolrijst.
Zalig recept, heb ipv kokosmelk lightroom gebruikt!!!!!
En van alle kruiden het dubbele op de witte peper na omdat ik er 3 kleine pepertjes in had
Nog extra kerrie masala kruiden erbij gedaan!!
Ik ben gek op kruiden, kan er niet teveel van indoen, vandaar : -)
Smaak is lekker maar mis diepte van de smaak, dus ga zeker experimenteren met de kruiden! Dank voor de inspiratie!
Super lekker recept! Dit is een blijvertje. Wij aten het met broccoli rijst
Ik ga dit zeker nog een keer maken maar dan wel met een half pepertje i.p.v. 1 of 2 had er 1pepertje ingedaan maar ik vond het te pittig .
Heerlijk en gemakkelijk recept, die houden we d’r in.
Echt heel erg lekker!!!
Heb t al diverse keren gemaakt. Echt heerlijk.
Heb natuurlijk lowcarb rijst gebruikt
Vanavond gemaakt…heerlijk lekker pittig en smakelijk. Omdat wij alle drie bloemkool verafschuwen heb ik bij de curry een kleine portie lowcarb geserveerd.
Ga dit zeker nog een keer maken.