Ingrediënten
Schaal
- 600 gr kipfilet, in blokjes gesneden
- 1 rode paprika
- 1 rode ui
- 1–2 teentjes knoflook, geperst
- 1 stukje verse gember (duimgrote)
- 3–4 grote tomaten
- 1 rode peper, zonder zaadjes
- 1/2 tl gemalen komijn
- 1/2 tl gemalen koriander
- 1 tl kurkuma
- 1 tl witte peper
- 1 tl chilipoeder
- 1 tl nootmuskaat
- 200 ml kokosmelk
- 600 gr bloemkoolrijst
- 1 limoen
- zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
- Verwarm in een grote sauspan op een middelhoog vuur 1-2 eetlepels wokolie. Voeg de kipfiletblokjes toe en bak deze 5-7 minuten goudbruin. Snijd dan op een grote snijplank de paprika, tomaten en de rode ui in kleine stukjes. Schil de gember en snijd deze fijn in kleine stukjes. Snijd de rode peper ook in kleine stukjes. Als je van extra pittig houdt, kan je de zaadjes erbij laten.
- Laat dan het vocht van de kip uit de pan uitlekken en verplaats met een spatel de kip naar de andere kant van de pan. Schenk een beetje wokolie in de pan en voeg de rode ui en knoflook toe en bak dit kort mee. Voeg dan ook de rode peper, paprika, gember, witte peper, kurkuma, koriander en komijn toe en bak dit 30 seconde al roerend mee. Voeg dan de tomatenblokjes samen met de nootmuskaat en gemalen chilipeper toe aan de pan en bak nog eens 5 minuten op een middelhoog vuur.
- Voeg dan de kokosmelk toe en laat alles 10-15 minuten sudderen op een laag vuur. Als de curry madras bijna klaar is, kan je de bloemkoolrijst roosteren. Verwarm hiervoor 1 el wokolie in een koekenpan. Voeg de bloemkoolrijst toe en kruid met peper en zout naar smaak. Roerbak de bloemkoolrijst 2-3 minuten op een middelhoog vuur gaar. Verdeel de rijst en curry madras over vier borden en garneer met koriander en verse limoensap.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1/4 van de curry
- Calorieën: 322
- Vetten: 11,2
- Koolhydraten: 13,0
- Eiwitten: 41,3