Ingrediƫnten
Schaal
Custard
- 200 ml slagroom
- 1 tl vanille extract
- 2 eidooiers (M)
- 35 gr erythritol poeder
- 10 gr roomboter, ongezouten
Cakejes
- 100 gr amandelmeel
- 20 gr kokosmeel
- 60 gr erythritol
- 1/2 tl bakpoeder
- 1/4 tl zout
- 100 gr roomboter, op kamertemperatuur
- 2 eieren (M)
- 1 tl vanille-extract
Bereidingswijze
- Begin met het maken van de custard. Verwarm 175 ml slagroom met het vanille-extract in een steelpan.
- Klop de rest van de slagroom (25 ml) samen met de eidooiers en de erythritol poeder met een elektrische mixer luchtig op. Schenk vervolgens de verwarmde slagroom erbij en roer goed door.
- Voeg als het goed is gemengd de slagroom weer toe aan de steelpan. Breng de slagroom al roerend aan de kook. Blijf roeren tot het begint in te dikken. Voeg dan de roomboter toe en roer dit door de custard, totdat het is gesmolten.
- Giet de custard in een schaaltje en dek af met vershoudfolie. Druk de folie aan op de custard, zodat er tijdens het koelen geen velletje op de custard komt. Laat koelen tot kamertemperatuur en zet vervolgens in de koelkast.
- Verwarm voor de cakejes de heteluchtoven voor op 175 graden. Gebruik cupcake vormpjes of vet de cupcakevorm (12 cupcakes) in met boter of kokosolie.
- Doe de ingrediƫnten voor de cakejes in een kom en mix met een elektrische mixer tot een glad beslag. Schep het beslag in een spuitzak en knip het puntje eraf. Verdeel het beslag over de vormpjes.
- Druk met je duim bij elke cupcake in het midden van het beslag een kuiltje. Haal de custard uit de koelkast en klop dit kort op met een vork. Doe de custard in een spuitzak en knip het puntje eraf. Spuit in de kuiltjes van ieder cakeje wat custard.
- Bak de custard cakejes 25 minuten in de voorverwarmde oven. Haal de cakejes uit de oven en laat ze volledig afkoelen.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 cakeje (1/12)
- Calorieƫn: 201
- Vetten: 19,4
- Koolhydraten: 1,3
- Vezels: 1,5
- Eiwitten: 4,7