Eenpansmaaltijd met groente en kip.

Koolhydraatarme eenpansmaaltijd

Heb je ook wel eens het gevoel dat je niet uitgebreid wilt koken? Maar wel lekker en gezond wilt eten? Met deze simpele eenpansmaaltijd, maak je een lekker gerecht voor 1 persoon in 1 ovenschaal. Het is simpel, je mengt alle ingrediënten in een mengkom en legt het daarna in een ovenschaal. Vervolgens gaat het in de oven en je hebt bijna geen afwas maar ook je handen vrij om wat anders te doen terwijl je eten in de oven staat!

Tips
De basis voor deze eenpansmaaltijd is kipdijfilet en aspergebroccoli (bimi). Bimi is lekker knapperig en heeft een lichte broccoli en asperge smaak (vandaar de naam). Daarnaast is bimi iets zoeter dan reguliere broccoli. Je kunt eventueel ook reguliere broccoli gebruiken. Het gerecht bevat dan ook minder koolhydraten (10 gr per portie). Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere diner recepten.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Eenpansmaaltijd met groente en kip.

Koolhydraatarme eenpansmaaltijd

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 4.3 sterren uit 4 review(s)
  • Chef: Anne Verhoeve
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 35
  • Totale tijd: 50
  • Porties: 1 portie 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht

Ingrediënten

Schaal
  • 1 rode paprika
  • 1 kleine ui
  • 200 gr aspergebroccoli (bimi)
  • 125 gr kipdijfilet
  • 1 tl witte wijnazijn
  • 2 el olijfolie
  • zout en peper naar smaak
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tot 2 el Italiaanse kruiden
  • optioneel: verse peterselie

Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden. Snijd de ui, paprika en kip in grove stukken. Doe dit vervolgens samen met de bimi (aspergebroccoli) toe aan een mengkom.
  2. Voeg de olijfolie en witte wijnazijn toe aan de kom en meng dit door de groente. Voeg daarna ook de kruiden toe en meng nog eens goed. Schep de groente en kip in een ingevette ovenschaal.
  3. Bak de groente en kip ca. 30 tot 40 minuten in de voorverwarmde oven. Dek de ovenschotel na 20 minuten eventueel af met aluminiumfolie om te voorkomen dat de bimi verbrand. Verdeel na het bakken eventueel wat verse peterselie over de ovenschaal en genieten maar!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie
  • Calorieën: 483
  • Vetten: 31,4
  • Koolhydraten: 15,2
  • Eiwitten: 31,8
Eenpansmaaltijd met groente en kip.

5 Reacties

  1. Ik ga het vanavond proberen maar wel in een wok, kan geen 40 minuten wachten op de oven.
    Snelle bereiding heeft zeker de voorkeur. Ik ga wel meteen de tip van Bianca toevoegen want knoflook is altijd goed en lekker 🙂 maar voor de rest ga ik het originele recept gebruiken.

    Reageer
  2. Heerlijk recept, maar ik heb het anders klaar gemaakt. Geen oven gebruikt, gewoon in de wok pan. Extra 2 knoflook tenen mee gewokt en 125 gr spekjes( moest op ) verder nog een komkommer fijn gesneden ( moest ook op ) kipfilet ipv kip dij, lekker alles wokt , de broccoli ook even voorgekookt. De paprika rode en groene apart gebakken ( kan ik niet tegen) gewoon op bord bij scheppen. Voor mij kleine snoep tomaatjes doormidden gesneden en ook op bord erbij gedaan. Ja het recewel veranderd maar zeker de moeite en proeven waard😊






    Reageer
  3. Jovannie van den Broek

    Heerlijk gegeten en ruim voldoende.






    Reageer
  4. Ik vond het lekker! Heb het met visfilet gemaakt omdat m’n kip helaas over de datum was. Dat was ook niet verkeerd!






    Reageer
  5. Is niet slecht, maar zeker geen wauw. Vonden het een beetje flauw dus lepeltje mayo bijgedaan.






    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

*