Ingrediënten
Schaal
- 1 rode paprika
- 1 kleine ui
- 200 gr aspergebroccoli (bimi)
- 125 gr kipdijfilet
- 1 tl witte wijnazijn
- 2 el olijfolie
- zout en peper naar smaak
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tot 2 el Italiaanse kruiden
- optioneel: verse peterselie
Bereidingswijze
- Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden. Snijd de ui, paprika en kip in grove stukken. Doe dit vervolgens samen met de bimi (aspergebroccoli) toe aan een mengkom.
- Voeg de olijfolie en witte wijnazijn toe aan de kom en meng dit door de groente. Voeg daarna ook de kruiden toe en meng nog eens goed. Schep de groente en kip in een ingevette ovenschaal.
- Bak de groente en kip ca. 30 tot 40 minuten in de voorverwarmde oven. Dek de ovenschotel na 20 minuten eventueel af met aluminiumfolie om te voorkomen dat de bimi verbrand. Verdeel na het bakken eventueel wat verse peterselie over de ovenschaal en genieten maar!
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 portie
- Calorieën: 483
- Vetten: 31,4
- Koolhydraten: 15,2
- Eiwitten: 31,8